Освіта

День Цивільного захисту у Слобожанському ліцеї

28.05.2024 17:46
132 Освіта

27 травня в Слобожанському ліцеї пройшла тематична гра-квест до Дня цивільного захисту. На захід завітали: перший заступник Слобожанського селищного голови  Ігор Шаповалов та заступник селищного голови Сергій Борисов, заступниця голови Дніпровської районної військової адміністрації Алла Біла, представники департаменту освіти і науки  Дніпропетровської обласної державної адміністрації – Борис Мандрикевич і Валерія Букрєєва, начальник гуманітарного відділу Слобожанської селищної ради Микола Шеремет і спеціаліст з безпеки, заступник начальника гуманітарного відділу Віктор Візир, заступник начальника Дніпровського районного ТЦК і СП Микола Талалай, представник районного підрозділу ДСНС Дмитро Лисогоря, директор наукового медичного ліцею «Дніпро» Дніпропетровської обласної ради Лілія Ковальова, які були не лише гостями, а стали ще й безпосередніми організаторами і учасниками гри.

Кожен із нас має право на захист свого життя і здоров’я від наслідків аварій, катастроф, пожеж і будь-якого стихійного лиха. Цивільний захист – це навички, які варто освоїти цивільному населенню для власного захисту у надзвичайних ситуаціях. Під час війни ця тема стала ще більш актуальною, а саме важливо знати порядок дій в екстремальних умовах, опанувати самооборону, домедичну допомогу та мінну безпеку. Саме з метою отримання теоретичних знань і практичних навичок з вищезазначеної теми було організовано гру-квест для учнів 5 та 10 класів Слобожанського ліцею.

Перед початком заходу гостям було проведено ознайомчу екскурсію територією навчального закладу. Під час гри школярі сформували команди та  отримали маршрутні листи, за якими мали відвідати 6 локацій:

  1. Пожежна безпека (знайомство з пожежним автомобілем та правилами безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях від представників місцевих підрозділів ДСНС);
  2. Управління дроном (теоретично-практичне заняття від Дніпровського районного ТЦК і СП);
  3. Мінна безпека (теоретично-практичне заняття від міжнародної гуманітарної організації «Handikap International»);
  4. Правила поводження зі стрілецькою зброєю (теоретично-практичне заняття від Дніпровського районного ТЦК і СП);
  5. Домедична підготовка (практикум від старшокласників медичного ліцею «Дніпро»);
  6. «Веселі старти» (для 5-х класів) і волейбольний турнір (для 10-х класів), організовані вчителями фізичного виховання ліцею.

За проходження кожної з локацій у маршрутні листи вклеювались смайлики.

Зазначимо, що під час проведення Дня Цивільного захисту не пролунало жодної повітряної тривоги, то ж діти могли як в мирний час безтурботно, цікаво, весело і змістовно провести час разом.

За результатами гри всі команди отримали грамоти і солодкі подарунки.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org