Новини

До Слобожанської громади завітали представники 15 громад України

28.05.2024 17:09
188 Новини

27 квітня до Слобожанської громади завітали гості з Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської областей. Представники 15 громад та спеціалісти БО "Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя"  приїхали з ціллю обміну досвідом в соціальній сфері. На цей раз делегацію зустрічала секретар селищної ради (виконкому) Людмила Лагода, директорка «Центру надання соціальних послуг» Любов Бут, заступниця начальника відділу соціального захисту населення Вікторія Салабай. Першою локацією стала селищна рада, де гості познайомилися зі структурними підрозділами та дізналися про роботу апарату. Оскільки метою приїзду став соціальний напрямок роботи Слобожанської громади – велику частину уваги було приділено саме цьому.

Представниці відділу соціального захисту населення та КЗ «Центр надання соціальних послуг» поділилися своїм досвідом у роботі з сім’ями, дітьми та молоддю, людьми похилого віку, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Розповіли про нові виклики сьогодення, роботу з внутрішньо переміщеними особами та гуманітарну сферу. Гостей зацікавили зміни в структурах соціальних закладів після повномасштабного вторгнення в Україну, ветеранська політика та обслуговування соціального населення в сільській місцевості. Члени делегації дізналися про роботу «Мобільного соціального офісу», де під час прийому жителі сіл громади отримують кваліфіковані відповіді щодо нагальних питань та консультації з питань соціального та юридичного характеру. Оглянули авто для надання мобільних соціальних послуг, яке Слобожанська територіальна громада отримала в листопаді 2023 року в межах проєкту «EU4 Recovery – розширення можливостей громад в Україні», що фінансується Європейським Союзом та проваджується ПРООН в Україні. Це вантажо-пасажирський автомобіль «Fiat Ducato Maxi», що слугує для надання виїзних соціальних послуг жителям в старостатах Слобожанської громади.

Кінцевою зупинкою стали спортивні споруди громади: СК «Слобожанський» та плавальний басейн, на базі яких функціонують два комунальні заклади – «Слобожанський селищний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та «Дитячо-юнацька спортивна школа Слобожанської селищної ради».

Слобожанська територіальна громада завжди рада приймати гостей, адже попри складні часи ми продовжуємо розвивати ділові та дружні відносини і підтримувати один одного.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org