Освіта

День Героїв України у Слобожанському «Дивосвіті»

24.05.2024 11:23
115 Освіта

День Героїв України - це чудовий час, щоб розповісти нашим наймолодшим громадянам про мужність і самовідданість тих, хто боровся та відстоює зараз свободу і незалежність України.

Сьогодні педагоги Слобожанського «Дивосвіту» розповідали дітям про героїв України. Пояснювали, що таке героїзм, і чому важливо шанувати та пам'ятати про тих, хто ризикує своїм життям заради інших.   Знайомили дітей з історією України, з подвигами її героїв. Розвивали у дітей почуття єднання з українським народом, гордість за свою країну.

На занятті доброти діти зробили листівки, українські обереги та намалювали малюнки для українських військових, щоб висловити свою підтримку та вдячність, а також обмінялися думками про те, як вони ще можуть допомогти українським героям. Здійснили подорож у минуле під час ознайомчої бесіди про козацтво за сюжетною картиною на обкладинці улюбленого журналу «Джміль» та ознайомилися з козацькими звичаями.

З нагоди Дня Героїв України у музичній залі з дітьми старшого і середнього дошкільного віку відбувся тематичний захід «Козацька слава не поляже, а про себе все розкаже». Хлопчики були одягнені в костюми козаків, дівчатка – в українському народному одязі.

Як і годиться козакам, хлопчики під час ігор та забав проявили свою мужність, спритність та завзятість. Проявили себе у різних змаганнях, де показали свою витривалість, бойовий дух, товариськість, згуртованість, вміння відчувати плече друга. Дівчатка ж були берегинями і підтримкою у козаків. Діти «мчали на конях», «переправляли козачок через річку», грали в музичну рухливу гру «Оборона» та пригадали народну гру «Зроби свій тин». Як справжні козаки та козачки, діти «Дивосвіту» з честю зуміли пройти труднощі та перешкоди, які їх чекали під час змагань, тому на святі відчувався позитивний настрій та піднесення, а дошкільнята збагатились національно-патріотичним духом. 

День Героїв України - це важливе свято, яке має глибокий патріотичний зміст. Проведення цього свята у Слобожанському «Дивосвіті» дає нам можливість виховати у дітей почуття любові до України, шани до її захисників, а також сформувати у них активну життєву позицію.

 

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org