Культура

В Слобожанському пройшов літературно-мистецький захід «Вишиванка – символ української душі»

17.05.2024 10:30
141 Культура

16 травня в Слобожанській бібліотеці пройшов літературно-мистецький захід «Вишиванка – символ української душі», з нагоди святкування Всесвітнього дня Вишиванки. Щороку в Україні у третій четвер травня відзначають саме це свято. Головний атрибут - вишивана сорочка, що вважається унікальним витвором українського народу, символом ідентифікації українців. День вишиванки — свято, сповнене українським духом і колоритом. Воно не має жодного політичного підґрунтя і покликане популяризувати українську культуру і традиції. В 60  країнах світу кожний рік відзначають це свято.

На заході були присутні працівники комунальних закладів, молодь та жителі громади. Всі присутні ознайомились з історією вишиванки, переглянули відео про символіку та традиції вишивки кожного регіону України. Також звучали вірші, що декламували працівниці бібліотек-філій громади. Яскравим відлунням стали патріотичні пісні у виконанні учнів Слобожанської мистецької школи.

До уваги присутніх відбулася презентація виставки-інсталяції «Вишиванка в кольорах життя» про красу та традиції української вишиванки. На захід було запрошено місцеву майстриню Наталію Прядко. Вона розповіла про свої вишиті бісером роботи, серед яких : рушники, ікони, картини, серветки, вишиті плаття та сорочки, аксесуари до святкового столу. Неймовірної краси вироби дивували та захоплювали гостей та учасників. Кожен бажаючий зміг дізнатися про техніки вишивки та їх переваги. Майстриня окремо розповіла про картини, вишиті бісером та показали найперші роботи. Захід пройшов в теплій і невимушеній атмосфері. Тема самоідентичності та патріотизму дуже важлива для кожного народу.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org