Освіта

У Слобожанському пройшов семінар-практикум на тему «Практичні аспекти формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗДО»

17.05.2024 10:49
145 Освіта

Вчора, 16 травня, на базі Степнянського ліцею та дошкільного підрозділу «Сонечко» пройшов семінар-практикум для вихователів та методистів ЗДО і ДП Слобожанської громади «Сучасні технології у роботі з педагогічним колективом ЗДО». Перед початком заходу гості прогулялися та ознайомилися з територією дошкільного підрозділу. Основною метою зустрічі став розвиток комунікаційних навичок вихователів, уяви та вміння працювати в команді. Під час семінару-практикуму використовувалися цікаві наочні та роздаткові матеріали для групової роботи, демонструвалися тематичні відео та презентації. Захід пройшов у форматі воркшопу.

Воркшоп (англ. - workshop) - інтенсивний навчальний захід, на якому учасники навчаються, перш за все, завдяки власній активній роботі. Воркшоп - це робоча майстерня, місце, де освоюються найбільш практичні навики.

Всі вправи семінару-практикуму були активними та пізнавальними. Зокрема асоціативна вправа «Квіткова галявина», де кожен з учасників обрав собі квітку до душі та пояснив, чому саме цю рослину ототожнює з собою.

Представники дошкільного підрозділу «Сонечко» поділися досвідом щодо сучасних технологій, які вони використовують у своїй роботі. Чекав на всіх учасників і мозковий штурм «Екологічна скарбничка», рольова гра «Імпровізація» та вправа «Пісенний вернісаж».

Важливою частиною стало обговорення проблемних ситуацій «Допоможіть налагодити стосунки», де вихователі ділилися своїм досвідом у спілкуванні з батьками та дітьми.

Підбиваючи підсумки семінару-практикуму, учасники обмінялися думками та ідеями, подякували один одному та фахівцям дошкільного підрозділу «Сонечко» за корисну інформацію та чудово проведений час. Всі присутні закріпили знання про завдання, форми, методи і прийоми роботи з дітьми з екологічного виховання.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org