Новини

Рятівний мобільний застосунок

16.05.2024 12:50
161 Новини

Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція України спільно з UNFPA Фондом ООН у галузі народонаселення в рамках «Партнерства Біарриц», ініційованого Оленою Зеленською розробили мобільний додаток, який надає можливість викликати поліцію через кнопку «SOS», без дзвінка на 102.

Дзвонити, говорити про домашнє насилля та просити про допомогу важко і страшно, а інколи - просто неможливо. Але можна викликати допомогу без слів, варто усього лише натиснути кнопку SOS. У такому випадку спілкування телефоном з оператором можна уникнути, адже поліція приїде, знаючи про специфіку випадку (домашнє насильство) за геолокацією або вказаною при реєстрації адресою.

Застосунок функціонує і доступний для завантаження як у Play Market, так і в App Store. Зовнішній інтерфейс застосунку замасковано під звичайний мобільний застосунок у телефоні. Кнопка виклику поліції, корисна інформація та контакти інших служб допомоги у випадках домашнього або гендерно зумовленого насильства, доступні тільки у прихованому інтерфейсі, доступ до якого має лише власник телефону.

Доступ до застосунку через чат-бот у Telegram: https://t.me/female_app_bot.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org