Новини

Слобожанська громада розширює сферу послуг у соціальному захисті мешканців громади

10.05.2024 09:00
203 Новини

Нещодавно Слобожанською селищною радою підписана додаткова угода про співпрацю з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області з питань надання пенсійних послуг. Соціальний захист сьогодні – основне завдання соціальної політики, яка ставить на меті забезпечення прав і гарантій людини стосовно рівня життя. Сфера дії соціального захисту – особа, сім’я, її добробут. І не лише матеріальний, а й соціальний.

Виконання угоди про співпрацю з Головним управлінням ПФУ сприятиме реалізації єдиної державної політики у сфері реформування системи надання соціальних послуг, що дасть змогу:

  • - створити ефективну систему надання різних послуг в Слобожанській територіальній громаді, підвищити їх якість та рівень задоволення потреб отримувача таких послуг;
  • - забезпечити доступ до комплексних послуг максимальної кількості жителів громади;
  • - запровадити надання інноваційних послуг, що сприятиме доступності та задоволенню у повному обсязі потреб осіб у послугах.

9 травня 2024 року головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 6 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ в Дніпропетровській області Тетяна СОЛОВЙОВА та головний спеціаліст відділу з питань соціального захисту деяких категорій осіб управління соціального захисту населення Слобожанської селищної ради Валентина МОРАРИЦЯ провели прийом громадян на віддаленому робочому місці в селі Балівка.

Спеціалістами проведена роз’яснювальна робота та надані кваліфіковані консультації щодо пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, призначення та перерахунку пенсій, надання соціальних послуг, житлових субсидій та пільг. Проінформовано населення про надання соціального захисту деяким категоріям громадян.

Також були прийняті пакети документів багатодітних родин для оформлення матеріальної допомоги до Дня Матері (цьогоріч припадає на 12 травня).

Загалом було прийнято 12 жителів с. Балівка.

Кожного другого четверга місяця, з 09-00 до 13-00, жителі с. Балівка та найближчих населених пунктів Слобожанської громади можуть звернутися зі своїми питаннями щодо пенсійного забезпечення за адресою: с. Балівка, вул. Центральна, 47 (приміщення Балівського старостату).

Дякуємо Пенсійному фонду за співпрацю! Наше завдання – допомогти, завадити потраплянню людини в складні життєві обставини (СЖО) та бути максимально відкритими для надання необхідної послуги тим, хто її потребує.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org