Головні новини

До Слобожанської громади завітали гості з Молдови

09.05.2024 16:48
304 Головні новини

8 травня до Слобожанського з робочим візитом завітали представники Аненій-Нойської районної ради (Республіка Молдова): президент Александру Моісеі та віце-президент Алексеі Малюта. Шановних гостей, які вперше відвідали Слобожанську громаду, гостинно зустріли селищний голова Іван Камінський, секретар селищної ради (виконкому) Людмила Лагода, перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов та заступники селищного голови.

Знайомство з селищем розпочалося з площі перед Слобожанським центром культурних послуг, де директорка Лілія Коцарь ознайомила запрошених керівників із меморіальним комплексом «Захисникам та Захисницям України» та «Алеєю Пам’яті для вшанування Героїв». Екскурсія місцевим будинком культури продовжилася вже в КЗ «МЦ «СМАРТ». Його очільник Василь Різун розповів про грантові програми, напрямки розвитку молодіжної політики у громаді та роботу філій молодіжного центру.

Слобожанська мистецька школа  яскраво та наочно продемонструвала найкращі художні роботи учнів, насамперед з останніх мистецьких проєктів. Зацікавленість гостей також викликали заняття бандуристів.

Директорка Слобожанської початкової школи Валентина Полупанова провела оглядову екскурсію новим корпусом закладу освіти, продемонструвала сучасне оснащення та можливості роботи класу безпеки. А от Слобожанський ліцей на чолі з Ларисою Невеселою вразив Александру Моісеі та Алексеі Малюту наявністю дендропарку, оранжереї, сучасного Цифрового освітнього центру, молодіжної радіостанції, створеної у закладі за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), кіностудії.

У ЗДО «Дивосвіт» відвідали соляну кімнату, знайомилися з презентацією про напрямки роботи та з педагогічними стратегіями управління якістю дошкільної освіти на сучасному етапі.

Було також проведено оглядову екскурсію СК «Слобожанський» та плавального басейну.

В кінці зустрічі відбулося підписання Угоди про співпрацю між Слобожанською селищною радою, Україна, та Аненій-Нойською районною радою, Республіка Молдова. Основною метою став обмін досвідом у сферах економічного та соціального  розвитку; взаємного сприяння у сфері освіти, культури та туризму; охорони навколишнього середовища; медико-соціального захисту.

Немає сумніву, що у недалекому майбутньому зв’язки між Слобожанською селищною радою та Аненій-Нойською районною радою лише зміцнюватимуться.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org