Культура

У Слобожанському відбувся соціальний захід до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

08.05.2024 11:01
135 Культура

8 травня на площі перед Слобожанським центром культурних послуг, біля меморіального комплексу «Захисникам та Захисницям України» та «Алеї Пам’яті для вшанування Героїв», відбувся урочистий соціальний захід. На ньому були присутні: селищний голова Іван Камінський, перший заступник голови Дніпровської районної державної адміністрації Роман Пруденко, секретар селищної ради (виконкому) Людмила Лагода, перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов та заступники селищного голови,  представники депутатського корпусу, духовенство, працівники комунальних закладів, молодь та жителі громади. Урочисті соціальні заходи з нагоди знакових дат також відбулися в усіх населених пунктах Слобожанської територіальної громади.

8 травня Україна та вільний світ згадують про шість страшних років в історії людства. З 1939-го по 1945-й. Роки окупації та звірств, кровопролитних боїв, блокад і масових страт, Голокосту. Третій рік поспіль українці відзначають цю пам’ятну дату, в умовах сучасної повномасштабної війни росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі, з часів Другої світової. Україна має боронити свою землю від російського агресора, відстоювати територіальну цілісність та власну ідентичність.

Друга світова війна стала найбільшою трагедією загальносвітового масштабу у ХХ столітті. Вона проклала свій кривавий шлях також і Україною. Мільйони зазнали поневірянь під час і після завершення війни, яка давалася взнаки впродовж наступних десятиліть і є відчутною донині.

Сьогодні ми так само боронимо Україну. Ми відчули, що таке війна, біль і розпач. Але нікому і ніколи не віддамо нашу землю, знаючи ту ціну, яку заплатили наші предки. Традиційне гасло цих пам’ятних днів «Пам’ятаємо – перемагаємо!» цьоріч особливо актуальне. Пам’ятаємо тих, хто боровся за Україну у роки Другої світової. Шануємо тих, хто воює за неї сьогодні.

Молитву за загиблими під час Другої світової війни прочитав протоієрей Сергій Крамаренко, настоятель храму Святої Великомучениці Варвари селища Слобожанське.

На знак вшанування пам’яті тих, хто поклав своє життя за мир у 1939-1945 роках, до пам’ятного знаку Захисникам та Захисницям України та «Алеї Пам’яті для вшанування Героїв» поклали квіти представники військової адміністрації та Слобожанської селищної ради, працівники комунальних закладів, молодь та жителі громади.

Вічна шана всім, хто протистояв нацизму! Вічна пам'ять усім загиблим під час Другої світової війни!

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org