Культура

Протягом квітня у Слобожанській громаді відбувся ІІ фестиваль-конкурс дитячого малюнку «СПОРІДНЕНІ ДУШЕЮ».

07.05.2024 15:58
174 Культура

Фестиваль-конкурс засновано за ініціативи Слобожанської громади з нагоди Всесвітнього дня поріднених міст, який відзначається щороку в останню неділю квітня за рішенням Всесвітньої федерації поріднених міст (ВФПМ), створеної більше 40 років тому. У 2024 році Всесвітній день поріднених міст відзначають 28 квітня.

Також фестиваль-конкурс створено з метою розвитку дружніх контактів, ділового співробітництва між громадами-побратимами, обміну досвідом у галузі культури, освіти, інформації, спорту і туризму.

Захід було проведено на базі комунального закладу «Слобожанська мистецька школа Слобожанської селищної ради». До участі було запрошено дітей, які проживають на території Слобожанської громади (Україна), громад-побратимів та міста Купишкіс, Купишкіського району (Литва).

У фестивалі-конкурсі взяв участь 51 учасник з Широківської,

Авангардівської, Маневицької, Хотинської, Коростенької громад-побратимів та міста Купишкіс, Купишкіського району (Литва) у трьох вікових категоріях.

За умовами фестивалю-конкурсу учасники малювали малюнок, який висвітлює тему заходу: дружба, добросусідство, взаємодопомога тощо.

Журі конкурсу оцінювали техніку, майстерність виконання, розкриття і яскравість художніх образів, оригінальність творчого задуму.

Всі учасники посіли почесні призові місця.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org