Культура

Слобожанська мистецька школа запросила на весняний концерт просто неба поціновувачів джазу

02.05.2024 16:50
220 Культура

1 травня до Міжнародного дня джазу КЗ «Слобожанська мистецька школа» запросила на весняний концерт просто неба шанувальників ритму, імпровізації та драйву – невід’ємних супутників старого доброго джазу. Захід відбувся за підтримки Слобожанської селищної ради.

Концертна програма не залишила нікого з гостей байдужими. Адже у вечірньому повітрі просто неба вирувала хвилююча енергія творчості, а гарного настрою додавали і ніжні, ледве відчутні, хвилі ніжного весняного аромату квітучої білої акації.

Відкрив концерт джазовим стандартом учень по класу синтезатора викладачки Олени Сороколіт Максим Мормуль (Джозеф Косма, «Autumn Leaves»).

Любителі джазових композицій насолоджувалися: композицією «Блюз» у виконанні Аріни Ващенко (клас викладача Олександра Акопяна, концертмейстерка Ірина Федоренко, «Блюзом маленького народу» (виконавиця Марія Опанаско, клас викладачки Ольги Кемарської), «Свінгом» (виконавиця Софію Бурмак, клас викладачки Олени Сокур), «Джазовим маршем» (виконавець Всеволод Кузін, клас викладача Ярослава Новицького), «Polka dots and moonbeams» (інструментальний дует у складі викладачів Анни Погребної та Ярослава Новицького) та іншими творами.  

Поціновувачі мистецтва вокалу гідно оцінили виступи Таїсії Баранник («Perfect blues»), клас викладачки Анастасії Сотуленко), Елеонори Ващенко (пісня «Love like you» з мультфільму «Steven Universe»,  клас викладачки Оксани Маркіної), Софії Мельничук (українська народна пісня «Ой у гаю при Дунаю», клас викладачки Анастасії Сотуленко) тощо.

Останнім номером незабутнього джаз-вечора, його завершальним акордом,  став виразний «Bags Groove» (музика Мілта Джексона) у блискучому виконанні викладача Олександра Акопяна.

…Концерт підкорив гостей своєю невимушеною творчою атмосферою, відчуттям справжнього свята. Розширив уяву про безмежний музичний простір, що завжди несподівано і хвилюючо відкриває серця назустріч прекрасному. І найголовніше:  подарував насолоду виконавцям та глядачам.

Джаз – напрям у музиці, що виник на межі ХІХ-ХХ століть на півдні США як синтез африканської та європейської музичних культур. Музиканти поєднували енергійні ритми рабів, яких завозили з Африки, з простими мелодіями і співзвуччями європейців, які приїхали в Америку у пошуках кращого життя. Створювали його піаністи-аматори, віртуози на банджо та губних гармошках. Пізніше використовувалися труба, саксофон, контрабас та інші інструменти. Ці інструменти є символами джазової музики.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org