Новини

У Слобожанському відбулися громадські слухання

01.05.2024 11:01
207 Новини

30 квітня у Слобожанському на базі СК «Слобожанський» відбулися громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації місцевого рівня: «Детальний план частини території кварталу смт Слобожанське, обмеженого вул. Василя Сухомлинського щодо можливості розміщення багатоквартирної забудови». На слуханнях були присутні: працівники виконавчого комітету Слобожанської селищної ради, депутати Слобожанської селищної ради та мешканці громади.

Головуючою громадських слухань було обрано - начальника відділу з питань будівництва, містобудування, архітектури та містобудівного кадастру Наталію Плющій, секретарем для ведення протоколу - заступника начальника відділу з питань будівництва, містобудування, архітектури та містобудівного кадастру Віру Журавльову.

Згідно з Порядком денним, зі вступним словом до присутніх звернулася Наталія Плющій. Головуюча стисло ознайомила учасників заходу із розробкою містобудівної документації місцевого рівня.

Замовник розроблення детального плану – виконавчий комітет Слобожанської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області. Інвестор розроблення детального плану – товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма «Союз».

Метою розроблення детального плану території є визначення можливості зміни цільового призначення земельної ділянки, для розміщення проєктної житлової багатоквартирної забудови з вбудованими комерційними приміщеннями на першому поверсі та окремо розміщеної громадської будівлі за умови збереження пішохідно-транспортних зв'язків вздовж існуючої вулиці. В період з 20.03.2024 р. по 22.04.2024 р. були проведені громадські обговорення, шляхом публікації  матеріалів проекту детального плану в засобах масової інформації та на офіційному сайті Слобожанської селищної ради. В ході проведення обговорення жодного офіційного звернення не надходило.

Далі розробник проєкту в особі головного архітектора ТОВ «АРХРОЗВИТОК» Олега Швеця презентував «Детальний план частини території кварталу смт Слобожанське, обмеженого вул. Василя Сухомлинського щодо можливості розміщення багатоквартирної забудови» та розповів, що будівництво планується на земельній ділянці площею 1,8 га.

Також головний архітектор розповів про розроблені проєктні рішення щодо землевпорядних заходів перспективного використання земель - розподіл їх за категоріями, видами цільового призначення земель, власниками і користувачами (форма власності, вид речового права), угіддями з урахуванням наявних планувальних обмежень земельних ділянок.

Олег Швець відповів на питання присутніх під час громадського обговорення. Підкреслив, що проєктом передбачено укриття в підвальних та цокольних приміщеннях проєктних будинків (споруди подвійного призначення).

Головний архітектор ТОВ «АРХРОЗВИТОК» зазначив, що відповідно до державних будівельних норм, необхідне отримання містобудівних умов та обмежень та технічних умов для відповідних інженерних мереж. Також додав, що буде виділено зону під розміщення необхідних інженерних мереж.

Проєктом передбачено розділ організації паркувального простору для відвідувачів крамниць вбудованих комерційних приміщень та мешканців проєктної забудови. Головний архітектор вказав: інвестор гарантує проєктом влаштування «зеленої» зони.

Підсумовуючі результати громадських слухань,  головуюча Наталія Плющій наголосила:

1) на отриманні протоколу погодження архітектурно-містобудівної ради при головному управлінні містобудування та архітектури Дніпропетровської обласної військової адміністрації;

2) на підготовці довідки про консультації та направлення її до відповідних служб відповідно до норм чинного законодавства;

3) на погодженні планувальних рішень проєкту містобудівної документації місцевого рівня «Детальний план частини території кварталу смт Слобожанське, обмеженого вул. Василя Сухомлинського щодо можливості розміщення багатоквартирної забудови» та поданні його на розгляд і затвердження сесії Слобожанської селищної ради.

За результатами обговорення вирішили погодити даний проєкт та після отримання позитивних висновків від департаменту екології і природних ресурсів Дніпропетровської обласної військової адміністрації, департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації та позитивного протоколу від архітектурно-містобудівної ради при головному управлінні містобудування та архітектури Дніпропетровської обласної військової адміністрації направити для подальшого затвердження до Слобожанської селищної ради відповідно до норм чинного законодавства.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org