Освіта

У Слобожанському пройшов семінар-практикум на тему «Практичні аспекти формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗДО»

01.05.2024 09:42
162 Освіта

Вчора, 30 квітня, у Слобожанському на базі закладу дошкільної освіти комбінованого типу (ясел-садку) «БЕРІЗКА» пройшов семінар-практикум директорів ЗДО Слобожанської селищної ради «Педагогічні стратегії управління якістю дошкільної освіти на сучасному етапі». Розглядалася тема «Практичні аспекти формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗДО». На заході були присутні директори та вихователі-методисти закладів дошкільної освіти. Під час семінару-практикуму використовувалися цікаві наочні матеріали, було задіяно фліпчарт, виставковий стенд, роздаткові матеріали для групової роботи, демонструвалися тематичні презентації.

Основна мета зустрічі – визначення особливостей формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗДО та ознайомлення з інноваційним механізмом забезпечення якості освіти – брендингом.

БРЕНДИНГ – це цілісна система методів створення позитивного образу закладу освіти та його педагогів, а також управління ними. Реалізація технології брендингу  – постійна спрямована робота, яка поступово лише розширює горизонти впізнаваності і посилює позитивне сприйняття закладу освіти та педагогічного колективу.

Семінар-практикум складався з трьох модулів: організаційно-методичного, інформаційно-довідкового та практичного.

Перший модуль мав налаштувати педагогів на плідну працю. Тож спочатку «для ментального розігріву» спільно виконали інтерактивну ігрову вправу «Відгадай закодоване слово». Слова, які відгадали педагогині, одразу яскраво посіли місце на фліпчарті: МАЙСТЕРНІСТЬ, ТОЛЕРАНТНІСТЬ, ТВОРЧІСТЬ, УСПІХ.

У другому модулі заходу було розглянуто наступні теми: «Брендинг – новий механізм забезпечення якості освіти», «Напрямок «Управлінська діяльність» (спікерка – Олена Шевченко, директорка ЗДО); «Напрямок «Освітнє середовище» (спікерка – Олена Єханіна, вихователька); «Напрямок «Педагогічна діяльність» (спікерка – Ірина Мороз, вихователь-методист).

Олена Шевченко, директорка ЗДО, запропонувала увазі учасників семінару-практикуму цікаву притчу.

«П’ять дзвонів, або Корисна помилка»

Господарю готелю під назвою «Срібна зірка» не щастило. Адже його заклад мало хто відвідував! Здавалося б, і назва чудова, і персонал гостинний, але… Чомусь постояльців було обмаль.

І от господар звернувся до мудреця. Той сказав: «Зміни назву. Нехай готель називається «П’ять дзвонів», а поряд розташуй шість дзвонів. І подивишся, що буде». Здивувався господар, та й не дуже хотілося йому змінювати чудову назву, яка наче сріблом виблискувала. Але зробив, як радив мудрець.

І що ж? Сталося справжнє диво. Відбою не було від охочих вказати на помилку, яка кидалася у вічі: в назві вказано п’ять, а поряд – шість! Тож люди заходили до готелю, а там… їх гостинно зустрічав привітний та усміхнений персонал. І гості радо обирали готель з незвичною назвою та переконувалися, який чудовий вибір зробили!

От дива так дива. «Помилка» перетворилася на історію успіху та процвітання готелю «П’ять дзвонів».

Третій, практичний модуль об’єднав зусилля учасників заходу для групової креативної практичної вправи по розподілу критеріїв відповідно до запропонованих вимог і правил.

Також педагогині ознайомилися з наочною презентацією виставки матеріалів з досвіду роботи педколективу ЗДО «Берізка» «Створи ситуацію успіху!».

Підбиваючи підсумки семінару-практикуму, керівники закладів дошкільної освіти обмінялися думками та ідеями та отримали тематичну брошуру з методичними рекомендаціями для подальшого практичного використання у роботі.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org