Освіта

У Слобожанській початковій школі проведено тижні психології та ментального здоров’я

26.04.2024 15:40
140 Освіта

З 15 по 26 квітня у Слобожанській початковій школі проведено тижні психології та піклування про ментальне здоров?я, приурочені до Всеукраїнського дня психолога. Упродовж двох тижнів на здобувачів освіти чекали різноманітні активності, які для них підготувала психологічна служба школи.

Заходи проходили як очно, так і в онлайн форматі.

Відповідно до Всеукраїнської програми ментального здоров?я «Ти як?», одним із показників піклування про своє ментальне здоров?я є розуміння власних емоцій. Упродовж цих днів діти вчилися розрізняти емоції, керувати ними. На початку і в кінці занять вони обирали малюночки, які відповідали їх настрою, та прикріплювали їх, створюючи карту емоційного стану.

А ще під час перегляду мультсеріалу «Головоломка або Думками навиворіт» наші діти проживали емоції, проходячи маршрут кожної з них – радості, смутку, гніву, страху і відрази. У онлайн-форматі на годинах психолога діти теж досліджували кожну із базових емоцій, завершували речення, пов?язані з ними, обирали свій настрій за допомогою карток і кольорів, шукали способи допомоги собі при проживанні гніві, страху і суму.

А ще наші учні працювали над проєктом «Сад мрій». Кожен клас створив своє дерево бажань. Діти на квітці, листочку чи метелику писали свої найзаповітніші мрії і прикріплювали до дерева. В результаті «виріс» цілий сад дитячих мрій.

Подібні заходи проходять у школі регулярно і є вкрай необхідними. Адже вони популяризують культуру піклування про свій внутрішній стан і підтримують наших маленьких здобувачів освіти в непростий період воєнного стану.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org