Освіта

Педпрацівники Слобожанської громади взяли участь у міжнародному проєкті «Демократичний садочок»

26.04.2024 14:58
204 Освіта

67 педагогічних працівників закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів громади з 6 березня по 15 квітня стали учасниками експериментального міжнародного проєкту «Демократичний садочок». А саме - нового фасилітованого онлайн-курсу «Почути голос дитини: культура демократії в дошкіллі». Кожен учасник отримав сертифікат про підвищення кваліфікації в обсязі 30 годин (1 кредит ЄКТС).

Курс розроблено в рамках Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», що реалізується Європейським центром ім. Вергеланда (Норвегія) та Міністерством освіти і науки України у партнерстві з Благодійною організацією «Центр освітніх ініціатив» та Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» й фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії.

У процесі навчання педагоги знайшли відповіді на питання:

- Як спілкуватися та взаємодіяти на засадах взаємної довіри й поваги, розвиваючи співпрацю дитсадка, родини та громади?

- Як допомогти дітям вже з наймолодшого віку пізнавати й цінувати багатоманіття?

- Як створити умови, щоб кожна дитина була почутою, мала право на самовираження, повагу і рівне ставлення?

Навчання на курсі допомогло педагогам ЗДО спланувати свою діяльність у питаннях формування соціально-громадянських компетентностей дітей дошкільного віку, розвивати культуру демократії у закладі дошкільної освіти.

Слухачі курсу познайомилися з досвідом колег з різних областей України та європейських країн, які презентували можливі приклади створення доступного, безпечного, розвивального середовища, участі дітей та батьків у житті дитячих закладів.

 

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org