Освіта

У Балівці пройшов освітній семінар «Педагоги і батьки — творчий тандем»

26.04.2024 14:02
159 Освіта

25 квітня на базі Балівського ліцею відбувся семінар для керівників закладів дошкільної освіти Слобожанської громади на тему «Педагоги і батьки – творчий тандем». Основною метою зустрічі став обмін досвідом та підвищення рівню підготовки педагогів щодо питань роботи з батьками в умовах сьогодення. На зустрічі були присутні представники дошкільних підрозділів Олександрівського та Степнянського ліцеїв, керівництво закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу «Червона шапочка» та «Дивосвіт» Слобожанської селищної ради.

Своїм досвідом ділився дошкільний підрозділ Балівського ліцею. Заступниця директора Тетяна Явтушенко розповіла про організацію освітнього процесу в умовах воєнного стану. Разом з колегами переглянули відеоматеріали уроків, де показали взаємодію дітей, батьків та педагогів на практиці. Зокрема це були заходи з виготовлення аплікацій «Україна в нашому серці», ялинкових прикрас, конкурси, виставки та навіть кулінарний урок «Майстер шеф. Пригощаємо смачним вінегретом».

Як сказав Василь Сухомлинський, видатний український педагог, Заслужений вчитель України, «позитивний вплив виховання на дитину значною мірою залежить від стосунків між педагогами та батьками. І саме від результатів такої співпраці залежить становлення і виховання дитини як особистості». Важливим інструментом взаємодії батьків та педагогів є інформаційно-аналітична робота, зокрема анкетування. Адже саме у такий спосіб вихователі більше дізнаються про своїх вихованців.

Дошкільний підрозділ Балівського ліцею разом з батьками за допомогою лялькового театру інсценували казку «Колобок», тим самим показавши творчий тандем на практиці.

Фінальною частиною стало обговорення та підведення підсумків семінару. «Дуже дякуємо, що показали свою роботу. Бажаємо вам і надалі поглиблювати роботу з батьками. Адже це допомагає та оптимізує навчальний процес. А батьки дійсно бачать спільну та ефективну роботу», - зазначила директорка закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу «Дивосвіт» Наталя Тільна.

Тільки разом ми зможемо виховати здорове, щасливе, радісне та активне покоління.  

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org