Культура

У Слобожанській громаді відзначили День пам’яті Чорнобильської трагедії

26.04.2024 11:26
220 Культура

26 квітня у Слобожанській територіальній громаді відбулися урочисті заходи до дня пам’яті Чорнобильської трагедії. Біля пам’ятної Стели «Героям Чорнобиля» у Слобожанському під час проведення заходу були присутні: селищний голова Іван Камінський, начальник Дніпровської районної військової адміністрації В’ячеслав Мамонов, секретар селищної ради (виконкому) Людмила Лагода, перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов та заступники селищного голови, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, духовенство, працівники комунальних закладів, молодь та жителі громади.

Чорнобиль… Це слово стало символом горя і страждання, покинутих домівок.

Кожен українець знає, що таке Чорнобиль. Наслідки викиду радіації 26 квітня 1986 року були відчутні по всій планеті. Сьогодні – 38 річниця Чорнобильської катастрофи.

З початком російської агресії Україна і світ опинилися на межі нової катастрофи. Чорнобильська станція була захоплена силою, зброєю. Зону відчуження окупанти використовували для підготовки нових атак проти нашої оборони, ЧАЕС опинилася під загрозою пошкодження і руйнування.

На щастя, глобальної катастрофи не сталося. Але й після виходу російських військ з території ЧАЕС знадобляться роки, щоб дослідити, які захоронення радіоактивних відходів вони пошкодили. Сьогодні Україна продовжує боронити землю від російського агресора, стоїть на охороні всього світу від катастрофи.

Під час заходу протоієрей Сергій Крамаренко, настоятель храму Святої великомучениці Варвари, провів молитву за загиблими від наслідків аварії на ЧАЕС.

Селищний голова Іван Камінський та начальник Дніпровської районної військової адміністрації В’ячеслав Мамонов урочисто вручили нагрудні знаки ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС:

Віктору Цапурді 

Василю Глущенку

Анатолію Тимошенку.

…Нехай чорнобильські дзвони озвуться в наших душах милосердям та співчуттям. Будемо пам’ятати Чорнобиль, зробимо все для того, щоб на долю людства більше не випало таких жахливих катастроф.

На знак вічної пам'яті Чорнобильської трагедії та загиблих внаслідок аварії на ЧАЕС квіти до Стели «Героям Чорнобиля» поклали ліквідатори ЧАЕС, представники військової адміністрації, Слобожанської селищної ради, школярі Слобожанської початкової школи, Слобожанського ліцею та присутні.

 

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org