Новини

Соціальні послуга "Соціальна Адаптація"

25.04.2024 17:02
148 Новини

Управління соціального захисту населення Слобожанської селищної ради (далі – Управління) продовжує надавати роз’яснення щодо базових послуг, передбачених Законом України “Про соціальні послуги”, які надаються вразливим групам населення що перебувають у складних життєвих обставинах та не можуть самостійно її подолати.

Так, однією із базових послуг являється послуга “соціальна адаптація”, основними заходами якої є допомога в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх вирішення; залучення отримувача соціальної послуги до вирішення власних проблем, складання плану виходу із складної життєвої ситуації та допомога у його реалізації; надання інформації з питань соціального захисту населення; представництво інтересів; надання психологічної допомоги; корекція психологічного стану та поведінки в повсякденному житті; навчання, формування та розвиток соціальних навичок, умінь, соціальної компетенції; участь в організації та діяльності груп самодопомоги; допомога в зміцненні/відновленні родинних і суспільно корисних зв’язків; участь в клубах за інтересами, клубах активного довголіття, університетах третього віку, допомогу в організації денної зайнятості та дозвілля; сприяння зайнятості; сприяння ресоціалізації отримувача соціальної послуги, який звільнився з місця відбування покарання; забезпечення транспортом; сприяння в отриманні інших соціальних послуг і консультацій фахівців відповідно до виявлених потреб.

Соціальна послуга надається за місцем проживання у приміщенні надавача, у приміщеннях, спеціально обладнаних і пристосованих для обслуговування в них осіб з інвалідністю. Дана послуга може надаватися: за рахунок бюджетних коштів; з установленням диференційованої плати залежно від доходу отримувача соціальної послуги; за рахунок отримувача соціальної послуги або третіх осіб.

Право на отримання даної послуги мають вразливі групи населення та/або які перебувають у складних життєвих обставинах, спричинених інвалідністю, віком, станом здоров’я тощо.

Для отримання зазначеної послуги заявником подається до Управління письмова заява законодавчо встановленого зразку, до якої додаються інші документи/копії, необхідні для прийняття рішення про надання соціальних послуг.

Під час подання заяви пред’являються: громадянином України – паспорт громадянина України/паспорт громадянина України для виїзду за кордон/тимчасове посвідчення громадянина України/е-паспорт громадянина України/е-паспорт громадянина України для виїзду за кордон/е- документ, посвідчення про взяття на облік бездомної особи; для іноземців та осіб без громадянства - довідка про звернення за захистом в Україні/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту/посвідчення біженця/паспортний документ іноземця та посвідка на тимчасове проживання або посвідка на постійне проживання; дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, декларація про доходи та майновий стан осіб (крім осіб, яким соціальні послуги надаються незалежно від доходу), яка заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї за квартал, який передує місяцю звернення.

У громаді соціальні послуги мешканцям надаються кваліфікованими працівниками комунального закладу “Центр надання соціальних послуг”, який розташований за адресою селище Слобожанське, вул. В. Сухомлинського, 54-Б.

Для отримання даної послуги необхідно звертатися до Управління або до старостатів за місцем проживання:

- селище Слобожанське, вул. В. Сухомлинського, 54-Б телефон (056) 719-91-53;

- с. Балівка, вул. Центральна, 47;

- с. Партизанське, вул. Центральна, 7;

- с. Степове, вул. Миру, 14;

- с. Олександрівка, вул. Центральна, 1.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org