Все про податки

У Слобожанській селищній раді відбулося чергове засідання робочої групи з питань повноти надходжень місцевих податків і зборів до бюджету

24.04.2024 16:57
184 Все про податки

23 квітня, під головуванням заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Світлани Вусик, відбулося друге засiдання робочої групи щодо спiльного вiдпрацювання питань повноти надходжень мiсцевих податкiв i зборiв до бюджету  Слобожанської селищної територiальної громади.

На засіданні були обговорені питання, порушені на Практикумі з питань законотворчостi у сферi податкової полiтики для посадових осiб мiсцевого самоврядування, що відбувся у м. Києві наприкінці березня 2024 року,  зокрема, тих, що стосуються основного документу для втілення реформ у податковій політиці - Національної стратегії доходів до 2030 року, інших законодавчих ініціатив щодо адміністрування майнових податків, ПДФО тощо.

Начальниця відділу моніторингу місцевих податків Людмила Микитьон проінформувала присутніх, що податковий борг порівняно з початком року до місцевого бюджету зріс на 2,8 млн грн. Одночасно, в результаті спільних дій
ГУ ДПС у Дніпропетровській області, виконавчих органів селищної ради та посилення роботи старостинських округів (в першу чергу, Балівського старостату) щодо погашення податкового боргу місцевих податків і зборів до бюджету надійшло 0,7 млн грн. та списано податкового боргу за зверненнями платників до податкового органу ще 0,2 млн гривень. 

Члени робочої групи розглянули проблемні питання, пов’язані зі зростанням податкового боргу серед фізичних осіб по платі за землю та податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки.

На засіданні були прийняті заходи щодо тісної взаємодії з контролюючими органами з питання відпрацювання податкового боргу юридичних та фізичних осіб, залучення до оподаткування тих, хто ухиляється від сплати майнових податків та/або використовують земельні ділянки та нерухоме майно з порушенням вимог податкового та земельного законодавства.

Також було обговорено стан iнформацiйно-просвiтницької роботи щодо дотримання конституційного обов'язку в частині сплати податків і зборів та інших питань у сфері податкової політики. Внесено рекомендації, що стосуються покращення інформування та збільшення охоплення населення Слобожанської громади цією інформацією.

Довідково: в лютому 2024 року рішенням виконавчого комітету Слобожанської селищної ради було створено постійно діючий консультативно-дорадчий орган при селищній раді – робочу група щодо спільного відпрацювання питань повноти надходжень місцевих податків і зборів до бюджету Слобожанської селищної територіальної громади, до роботи якої залучено представників ОМС, ГУ ДПС у Дніпропетровській області, БТІ, старостинських округів тощо.

 

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org