Освіта

До закладів загальної середньої освіти Слобожанського завітали педагогічні працівники з Верхньодніпровська

24.04.2024 09:39
171 Освіта

23 квітня в рамках семінару «Організація діяльності закладів загальної середньої освіти Слобожанської селищної ради» гуманітарний відділ провів робочу зустріч з педпрацівниками, керівниками закладів загальної середньої освіти Верхньодніпровської міської ради. Під час зустрічі  відбулися оглядові екскурсії до Слобожанського ліцею та Слобожанської початкової школи та презентації досвіду їх роботи.

Подібний захід проводиться вже не вперше. Так, 27 жовтня минулого року керівники 12 закладів дошкільної освіти Верхньодніпровської міської ради відвідували з дружнім робочим візитом ЗДО «Дивосвіт», «Червона шапочка» та «Берізка» Слобожанської селищної ради.

Цього разу до слобожанських колег завітала делегація у складі 14 осіб – очільники 11 закладів загальної середньої освіти. Як зазначила Світлана Сєргєєва, начальник відділу з гуманітарних питань Верхньодніпровської міської ради, особливу зацікавленість викликає організація, оснащення та графік роботи класів безпеки у навчальних закладах громади.

Директорка Слобожанського ліцею Лариса Невесела, відповідаючи на низку питань гостей, підкреслила: у штаті гуманітарного відділу Слобожанської селищної ради введено посаду спеціаліста з питань безпеки в освітньому середовищі. Перший клас безпеки було відкрито на базі Слобожанського ліцею у січні минулого року. Пізніше – ще у п’яти закладах загальної середньої освіти громади: у Слобожанській початковій школі, Балівському, Олександрівському, Степнянському та Партизанському ліцеях. На базі останнього закладу клас безпеки працює також у віртуальному форматі.

Лариса Невесела гостинно ознайомила колег із дендропарком на території ліцею та його зонуванням, продемонструвала сучасний Цифровий освітній центр, актову та спортивну зали, облаштування кабінету практичної психологині і навчальних кабінетів: обслуговуючої праці і трудового навчання, кабінету фізики, що оснащено телескопом, тощо. З гордістю розповіла про можливості молодіжної радіостанції, створеної у ліцеї за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), та кіностудію. Наочно презентувала оранжерею, на базі якої працює гурток квіткарів, та бібліотеку – місце читання, ігор, проведення дружніх зустрічей, бібліотечних уроків та буккроссингу. Гості також відвідали протирадіаційне укриття ліцею, ознайомившись з особливостями його облаштування.

Підбиваючи підсумки зустрічі, директорка Слобожанського ліцею зазначила: дітей закладу залучають до усіляких активностей та волонтерських ініціатив, з метою ефективного продовження навчання використовуються різні локації, вирішується питання надолуження освітніх втрат, у планах на майбутнє – багато нових цікавих ідей та проєктів.

Радо зустріла колег-педагогів і Слобожанська початкова школа. Обмінюючись досвідом, заступниця директорки з навчально-виховної роботи Валентина Кириченко розповіла, за якими освітніми програмами працює школа, про участь у програмі «Бюджет участі», провела оглядові екскурсії у лінгафонний кабінет, музейну кімнату, медіатеку, бібліотечний простір. Клас безпеки школи створено з урахуванням вікових особливостей та потреб дітей. Так, для них проводяться не тільки уроки в доступній ігровій формі, а  і тематичні виїзні заходи, також – серія цікавих занять «Прогулянка з Патроном».

В кінці зустрічі завідувач сектору навчально-методичного забезпечення освітнього процесу гуманітарного відділу Слобожанської селищної ради Тетяна Литвиненко висловила вдячність колегам з Верхньодніпровська за зацікавленість у співпраці зі слобожанським гуманітарним відділом. А також наголосила на важливості подальшого обміну досвідом у різноманітних напрямках та з  навчально-методичних питань.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org