Культура

У рідній громаді – «Дбаємо про наш спільний дім»

23.04.2024 14:19
150 Культура

Цього року День довкілля у Слобожанській громаді відзначили з неабияким ентузіазмом та активністю. Завдяки згуртованості жителів селища Слобожанське та сіл Олександрівка, Партизанське, Балівка, Степове і Василівка спільними зусиллями вдалося провести низку важливих масових еко-заходів, спрямованих на покращення стану довкілля та благоустрою території.

Було організовано масштабне прибирання паркових та прибережних зон, дитячих майданчиків та інших громадських місць. Вдалося зібрати та вивезти більше 630 м3 сміття, висадити квіти та квітучі рослини: «півники», кущі ялівцю, юки і т. ін.  Співробітники закладів організували та провели прибирання комплексного спортивного майданчика, відремонтували маскувальну сітку, обрізали гілки, обірвали дикий виноград на прилеглих територіях. Було пофарбовано ворота та лавки, прибрано опале листя на окремих ділянках. Приведено до ладу численні майданчики, в тому числі – для пляжного волейболу, прибрано гілки тощо.

Молодь подбала про замальовування більш ніж 100 посилань на Telegram-канали, які займаються продажами наркотичних речовин. У такий спосіб було оновлено поверхні різноманітних будівель на територіях.

Цьогоріч масштабна еко-акція «Дбаємо про наш спільний дім» продемонструвала: спільними зусиллями можна досягти значних результатів у покращенні комфорту населених пунктів. Активна участь жителів у таких заходах свідчить про свідомий підхід та відповідальність за майбутнє нашої громади. На цей раз до прибирання долучилося більше 2500 представників комунальних закладів, молоді та місцевих жителів.

Сподіймося, що заходи, проведені в рамках Дня довкілля, – лише початок. Важливо, щоб ми з вами протягом року дбали про чистоту та благоустрій кожного куточку рідної громади.

Не викидаймо сміття у недозволених місцях, сортуймо відходи, бережімо зелені насадження та комунальне майно. Разом ми обов’язково зробимо громаду чистою, зеленою та затишною!

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org