Охорона здоров’я

У Слобожанському пройшов захід присвячений підтримці ветеранів війни в Україні

20.04.2024 09:30
219 Охорона здоров’я

19 квітня на базі СК «Слобожанський» пройшов захід спортивного протезування для ветеранів війни в Україні. Основною метою стала регенерація воїнів з ампутаціями кінцівок.

На заході були присутні: заступниця начальника Дніпровської районної військової адміністрації Алла Біла, заступниця селищного голови Слобожанської селищної ради Олена Вергейчик, директор Центру реабілітації «Шлях до здоров’я» Микита Жалнін та команда «U+System».

13 ветеранів з ампутаціями нижніх кінцівок отримали спортивні протези. За годину чоловіки вже грали в футбол, приймали паси та забивали голи разом із тренерами спортивного клубу «Дніпро-1». А також грали в баскетбол. Спортивні протези допоможуть воїнам знову почати бігати й активно проводити час, а також продовжувати військову службу. Доступними стали два види протезів: бігові блейди Running Blade і повсякденні силові протези Forever Foot. В Україну їх привезла данська компанія Levitate.

Окрім цього під час зустрічі було презентовано путівник ветерана «Піксель», в якому ветерани можуть знайти відповіді на основні питання щодо реабілітації, протезування, навчання, роботи, власної справи, спорту та відпочинку. Дана ініціатива реалізується за підтримки голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака в рамках проєкту «ТитаниUA».

Українські військові щодня борються за цілісність України та дають відсіч  російським загарбникам ціною власного здоров’я, а інколи і життя. Багато з них втрачають кінцівки внаслідок поранень та потребують якісного протезування. Ми ж можемо підтримати їх разом та допомогти адаптуватися до звичного активного життя!

Захід став можливими за ініціативи Дніпровської районної військової адміністрація, Центру протезування, ортезування і реабілітації «Без обмежень», Центру реабілітації «Шлях до здоров’я» спільно з командою «U+System» та данською компанією «Levitate», та за підтримки Слобожанської селищної ради.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org