Освіта

Слобожанський ЗДО «Дивосвіт» досліджував космічний світ

15.04.2024 12:22
252 Освіта

12 квітня, у Міжнародний день польоту людини в космос, діти Слобожанського ЗДО «Дивосвіт» у ігровій формі досліджували космічний світ.

У цей день у ранковому колі ігрову взаємодію діти розпочали за допомогою повітряної кульки, згадуючи види транспорту та де можна подорожувати на ньому. По закінченні гри вихователі поцікавились у дітей, а у який спосіб можна подорожувати за межами нашої планети? Адже у Міжнародний день польоту людини в космос малюки Слобожанського «Дивосвіту» мали в ігровій формі поринути у неосяжний космічний світ.

Музичний керівник Наталія Мілінковіч запросила вихованців на розвагу «У космічні простори…» до музичної зали. На стелі, за допомогою проектора, діти могли розгледіти Сонячну систему і вирушити в подорож космічними просторами, щоб їх дослідити. Музична розвага була організована через різні форми роботи: бесіду “Космос: близький чи далекий?” (навіщо людям польоти в космос, яку інформацію ми отримуємо завдяки штучним супутникам?); гру “Збираємося у подорож” (діти разом з вихователями ставали “командою ракети”, обговорювали, що варто і чого не варто брати в космічну подорож, розподіляли обов’язки між членами екіпажу); досліди “Як ракета злітає у космос” (за допомогою повітряних кульок); конструювання  (за допомогою цеглинок LEGO у парах створили власні моделі марсоходів.  Поки що з конструктора. Але хто знає, можливо серед цих робіт, є прототип спеціальної техніки майбутнього).

Рухливі ігри з елементами пошукової діяльності «Лабіринт планет», «Космічні експедитори» у супроводі квест-презентації «Космічна естафета» дозволили дітям-дослідникам ідентифікувати кожну планету та уявити, що музична зала перетворилася на Сонячну систему.

Усі форми роботи з дошкільниками, а також заплановані заходи до Всесвітнього дня авіації та космонавтики були насиченими, цікавими та змістовними. Вихованці отримали багато позитивних емоцій, сформували та закріпили початкові уявлення про Космос, планету Земля.

У кінці заходу дітям було запропоновано придумати танець зірки, планети або космічного корабля. І під ритми космічної музики відчути себе частиною Всесвіту.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org