Освіта

У Слобожанській початковій школі відбулися тренінги для освітян

15.04.2024 12:12
165 Освіта

Упродовж 6 тижнів дві групи педагогів Слобожанської початкової школи  навчалися за програмою «Діти і війна. Навчання технік зцілення». Під керівництвом сертифікованої тренерки Тетяни ОЛІЙНИК, шкільного психолога, учасники тренінгів створили свій «вулик», обрали своїх «бджілок» – і вирушили у спільну мандрівку тривалістю 6 зустрічей.

Вчителі, батьки та особи, які їх замінюють, є найголовнішою підтримкою та опорою для дітей. Та коли дорослі опиняються у складних обставинах, переживаючи хронічний стрес, їм самим потрібна підтримка.

Гарна можливість отримати її – групи психологічної підтримки для освітян. Участь у такій групі – дає змогу бути почутим, дізнатися щось нове про себе та свої емоції, отримати фахові поради, як підтримати себе, своїх учнів, дітей і рідних. Опанувати техніки самодопомоги для себе і оточуючих.

Реалізувати ці задачі допомагає проведення тренінгів для освітян в рамках програми «ПОРУЧ» – проєкту з психосоціальної підтримки та збереження психічного здоров’я дітей, батьків/осіб, які їх замінюють, та фахівців, що працюють з дітьми. Він реалізується Всеукраїнським громадським Центром «Волонтер» спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні UNICEF Ukraine.

В процесі занять учасники в дружній атмосфері опановували корисні техніки, які допоможуть їм зберегти своє ментальне здоров’я, навчитися  управляти стресом і стабілізувати себе, подолати страхи і покращити свій моральний стан.

Завершивши цикл тренінгів, педагоги отримали не тільки важливі знання і вміння, але й сертифікати за підсумками навчання.                                               

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org