Культура

Викладачі Слобожанської мистецької школи пройшли стажування у Києві

12.04.2024 15:30
187 Культура

Нещодавно викладачі Слобожанської мистецької школи пройшли стажування у Національному педагогічному університеті ім. М.П. Драгоманова у місті Київ.

Навчання відбувалося на музичному факультеті. Однією з найцікавіших зустрічей, яка надовго закарбується в пам’яті, стала зустріч з ректором – доктором філософських наук, професором, дійсним членом (академіком) НАНП України, членом- кореспондентом НАН України, Заслуженим діячем науки і техніки України Віктором Андрущенком.

Видатними та досвідченими педагогами музичного факультету було проведено відкриті заняття з предметів: фортепіано, сольний спів, хорове диригування.

Надзвичайно насичений методичними рекомендаціями майстер-клас провів декан факультету мистецтв ім. А. Авдієвського – Заслужений діяч мистецтв України, доктор педагогічних наук, професор Василь Федоришин.

Також в рамках стажування викладачі мистецької школи відвідали ІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Мистецька педагогіка і виконавство. Виклики сьогодення». Вона була організована творчим об’єднанням: Костянтином Чеченею - заслуженим діячем мистецтв України, гітаристом, композитором, педагогом, кандидатом мистецтвознавства, професором, завідуючим кафедрою інструментального та оркестрового виконавства Інституту мистецтв Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова та Київським міським методичним центром закладів культури  та навчальних закладів. 

Щирі вітання, методичні повідомлення, анонси, обмін досвідом, презентації доробок, огляд нотних збірок – ось далеко не повний перелік творчих складових пленарного засідання конференції.

І кожна з таких незабутніх зустрічей не тільки дозволяла викладачам мистецької школи поглиблювати знання та збагачувати досвід. А ще й надавала чудову можливість отримати те, що є таким цінним для творчої людини, – авторські нотні збірки.

Стажування дозволило викладачам мистецької школи підвищити свій кваліфікаційний рівень, зав’язати нові творчі стосунки з київськими колегами для подальшого дружнього та професійного спілкування і, звісно ж, отримати незабутні враження. А післясмак ще надовго збереже ніжний весняно-мистецький аромат на приємну згадку.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org