Культура

Солістка та інструментальні колективи Слобожанської мистецької школи взяли участь у міжнародному конкурсі «DniProFolk»

09.04.2024 16:03
132 Культура

3 квітня солістка та інструментальні колективи Слобожанської мистецької школи взяли участь у міжнародному конкурсі виконавців на академічних народних інструментах «DniProFolk». Конкурс відбувся в рамках Форуму виконавців на народних інструментах Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Музика без меж» у Дніпровській академії музики.

У номінації «Оркестр» на великій сцені виступив оркестр народних інструментів під керівництвом Олександра Акопяна. Колектив виконав три музичні твори. Особливо замилував слухачів твір «Журавлі» з репертуару гурту «Hardkiss» в аранжуванні Олександра Акопяна. Оркестр здобув Диплом дипломанта.

У номінації «Соло» учениця Єлизавета Клеопа (викладач Олександр Яремчук) вразила слухачів віртуозною грою на домрі – і посіла почесне ІІІ місце. Цей компактний, легкий та дзвінкий музичний інструмент залишається надзвичайно популярним. І не тільки завдяки тембру звучання. Але й широким можливостям для використання як в ансамблевій, так і у сольній грі.

Під керівництвом Олександра Яремчука на малій сцені дебютував ансамбль гітаристів «Браво». Він існує лише близько місяця, але це не завадило йому підкорити серця слухачів майстерним виконанням. Ансамбль виконав два твори та здобув Диплом за ІІІ місце. Браво!

Учні обох колективів отримали не тільки задоволення від участі у конкурсі та творчого виступу на сцені. Але й – творчий досвід і незабутнє квітневе Folk-натхнення.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org