Охорона здоров’я

Майже два роки триває співпраця КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Слобожанської селищної ради з міжнародною гуманітарною організацією "Лікарі Світу" (Німеччина)

03.04.2024 13:23
185 Охорона здоров’я

Серед напрямків співпраці - надання безоплатної медичної допомоги жителям громади, у тому числі вимушеним переселенцям, шляхом виїзду мобільних бригад у складі акушерки та психолога, забезпечення амбулаторій Центру первинної медико-санітарної допомоги необхідним для покращення рівня медичної допомоги обладнанням та інші.

Виїзні прийоми лікарів проводяться на базі амбулаторій загальної практики сімейної медицини та фельдшерського пункту у с.Василівка.       

Зокрема, консультація акушерки передбачає проходження обстеження, забір аналізів, за результатами яких призначається лікування та безкоштовне забезпечення окремими ліками. Консультація психолога призначена для людей, які потребують психологічної підтримки через стрес, депресію, інші стани психічного здоров’я.

З початку співпраці (липень 2022 року) Лікарями світу (Німеччина)  надано 421 консультацію з сексуального і репродуктивного здоров’я та 290 консультацій з психологічної допомоги.

Водночас, цією гуманітарною організацією передано Центру сучасне діагностичне лабораторне обладнання - автоматичні гематологічні аналізатори та аналізатори сечі, які дозволяють виконувати загальні аналізи крові та сечі у амбулаторіях загальної практики сімейної медицини, у безпосередній близькості до місця проживання більшості мешканців громади, що особливо важливо у період воєнного стану.

Також передано два дефібрилятори, необхідні для надання швидкої невідкладної допомоги у екстрених випадках та 2 отоофтольмоскопи для дослідження гортані, слухового проходу та носа, а також для використання в діагностичних цілях для обстеження очей та очного дна, апарат вентиляції легких СРАР та автоматичний дозатор лікувальних речовин, які використовуються для надання послуг з мобільної паліативної медичної допомоги дорослим та дітям

Разом з цим, гуманітарною організацією передано Центру первинної медико-санітарної допомоги дванадцять пульсоксиметрів для дорослих, 12 тонометрів разом із стетоскопами та манжетами різних розмірів, для виміру рівня артеріального тиску як у дорослих, так і у дітей, у тому числі у немовлят, та тисячу гінекологічних наборів для проходження профогляду у жінок.

На початку 2024 року за рахунок коштів гуманітарної організації у Партизанській амбулаторії проведено ремонт маніпуляційного кабінету та санвузлу, що позитивним чином вплинуло на покращення умов лікування хворих та роботи медичного персоналу амбулаторії.

Окремим напрямком співпраці є також організація та проведення Лікарями світу (Німеччина) онлайн та офлайн навчань для медичного персоналу КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» з різноманітних актуальних для сьогодення питань.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org