Новини

В Слобожанському пройшов круглий стіл «Інтеграція ВПО 2024. Ресурси і шляхи»

29.03.2024 17:19
201 Новини

28 березня в Слобожанському пройшов круглий стіл з діалоговим майданчиком «Інтеграція ВПО 2024. Ресурси і шляхи».  Захід проходив за підтримки Дніпровської районної військової адміністрації. На зустрічі були присутні : заступниця голови Дніпропетровської ОДА Надія Задорожна, начальник Дніпровської районної військової адміністрації В’ячеслав Мамонов, радниця голови Дніпропетровської ОДА Валентина Гарбузюк, секретар Слобожанської селищної ради (виконкому) Людмила Лагода, керівники відділів соціального захисту населення, представники Дніпровської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості, керівники громадських організацій та члени рад ВПО Дніпровського та Новомосковського районів.

Основними темами зустрічі стали інтеграція вимушених переселенців, соціальна робота, соціально-економічний розвиток та інтеграція ВПО у бізнес. 

Також важливим питанням стало інформування та координація внутрішньо переміщених осіб . Під час діалогу експерти поділилися результатами анкетування ВПО з таких напрямків, як інформованість мешканців громад про державні програми та підтримку, алгоритм реагування на запити ВПО, взаємодія з бізнесом задля працевлаштування та опанування грантових програм, стратегія розвитку громад в цілому. Спираючись на опитування було виокремлено низку проблем. Зокрема важливою й досі залишається гуманітарна підтримка переміщеного населення, інтеграція їх на місцях, працевлаштування та отримання власного житла.  Запрошені спеціалісти розповіли про державні програми та можливості, актуалізували потреби місцевого ринку праці та привели приклади успішних кейсів підприємницької діяльності ВПО. 

Живе спілкування та обмін досвідом є важливими аспектами у вирішенні соціальних проблем. Тільки спільними зусиллями, почувши один одного, можливо досягти бажаної мети.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org