Освіта

У Степнянському ліцеї пройшов місяць поезій

29.03.2024 11:25
162 Освіта

Березень місяць у Степнянському ліцеї  був  присвячений   естетичному насолодженню – поезії!  Конкурс читців віршів Тараса Шевченка, заходи до Дня народження Лесі Українки, 94-тої річниці з Дня народження видатної   поетеси сучасності  Ліни Костенко та Всесвітнього дня поезії.

Прийнято говорити, що поезія – це загущеність думки й почуття. Іван Франко назвав поезію «кристалізацією» життя. Ліна Костенко пише : «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Символічним знаком поезії, як відомо, є крилатий кінь – Пегас, адже «крилатість» – одна з важливих її якостей. Поезія єднає та допомагає нам жити разом. Тож, якщо вам подобаються однакові вірші, цілком можливо, ви станете чудовими співрозмовниками і друзями.

Протягом творчого місяця учні 2 класу підготували відеоролики, де читають вірші про весну та природу з нагоди Всесвітнього дня поезії. Поетичні години пройшли в 3 та 6 класі. У 1 класі пройшов інтерактив «Я малюю вірш». А бібліотекарка ліцею Алла Омельчук провела цілий поетичний тиждень, присвячених творчості легендарної Ліни Василівни Костенко під назвою «Поезія – мелодія душі».           

Поезія лікує, надихає, розчулює, смішить. Вона не вимагає від вас багато уваги й часу – але якщо ви все ж знайдете для неї трохи місця у своєму житті – вона вам неодмінно віддячить !

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org