Освіта

Школярі Слобожанського взяли участь у обласній фольклорно-етнографічній експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю».

22.03.2024 15:16
168 Освіта

Вихованці гуртка «Петриківський розпис «Дивоцвіт» (керівник Міленко В.І.) та учні творчого об’єднання «Юний фольклорист» (керівник Цимбал Н.І.) Слобожанського ліцею взяли участь в обласній фольклорно-етнографічній експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю». 

За підсумками експедиції в номінації «Кращий пошуковий загін»  юні фольклористи здобули II місце, а  Ліна Клименко відмічена за активну роботу по збору, збереженню та фіксації фольклорно-етнографічної спадщини селища Слобожанське. 

У номінації «Кращий юний дослідник» Марія Легеза зайняла  III місце і відзначена за популяризацію національної культурної спадщини серед жителів села Балівка. 

У ході експедиції виявлено, що Слобожанський край дуже багатий на пісенний фольклор та декоративно-ужиткове мистецтво. Тому  дослідження традиційної народної культури та музичного фольклору продовжуються і дотепер. 

Вітаємо переможців ! Бажаємо вихованцям та їх керівникам - Валентині Іванівні та Наталії Ігорівні, творчого натхнення! Хай праця приносить тільки задоволення та щедрі результати!

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org