Новини

В Слобожанській громаді відбулася робоча зустріч з представниками програми U-LEAD з Європою

26.03.2024 09:11
231 Новини

Аварійні вимкнення світла та повітряні тривоги — те, що застає нас зненацька. Та Слобожанська громада вміє працювати і будувати економічно розвинуте майбутнє, попри будь які перепони. В один з таких днів відбулася робоча зустріч з представниками програми U-LEAD з Європою в Дніпропетровській області, а саме керівницею регіонального офісу Оленою Тертишною та радником з питань муніципального управління та відновлення В'ячеславом Невінчаним. Зустрічали гостей секретар селищної ради (виконкому) Людмила Лагода, перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Олена Вергейчик та начальники відділів виконавчого комітету Слобожанської селищної ради.

Першою темою для обговорення стала можливість презентації директору GIZ Ukraine Даніелю Буше та директору Програми «U-LEAD з Європою» Бастіану Файгель впровадження у Слобожанській громаді проєкту «EU4 Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» за напрямком створення Мобільної соціальної служби для жителів які мають таку потребу. Дана ініціатива впроваджується в громаді за сприяння ПРООН в Україні із залученням Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та Структури ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки). Представники відділу соціального захисту населення разом з директором КЗ «Центр надання соціальних послуг» Слобожанської селищної ради познайомили гостей з мобільним пунктом соціальної допомоги. Це вантажо-пасажирський автомобіль «Fiat Ducato Maxi», що слугує для надання виїзних соціальних послуг жителям в старостатах Слобожанської громади. Робота Мобільної соціальної служби розпочата з січня 2024 року.

Другим питанням обговорили можливі напрями співпраці Слобожанської громади з U-LEAD у 2024 році. Олена Тертишна презентувала можливості міжнародної співпраці Слобожанської громади та представила інструменти, які можуть бути використані уже в березні 2024 року через реєстрацію картки громади на платформі Інтерег.

За результатами візиту узгоджено перелік питань, які стануть планом спільних дій Слобожанської селищної ради та ULEAD з Європою в Дніпропетровській області у 2024 році.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org