Новини

Слобожанська громада вітає з Днем Державного Прапора

23.08.2023 08:00
167 Новини

Шановні жителі Слобожанської територіальної громади!

Сьогодні, 23 серпня, Україна відзначає День Державного Прапора України – свято, встановлене згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України». 2009 року, згідно зі змінами до цього Указу, запровадили офіційну церемонію підняття синьо-жовтого стяга по всій країні.

Серед прапорів Київської Русі переважав червоний колір – найбільш зручний для сигналізації під час бою. Однак національний прапор у його сучасному розумінні, вважають, з’явився під час існування козацької держави.

У новітні часи синьо-жовтий стяг уперше офіційно замайорів на ратуші міста Стрий 14 березня 1990 року. У Києві прапор над міською радою підняли пізніше – 24 липня 1990 року.

Сьогодні наш стяг відомий усьому світу. Після 24 лютого 2022 року він не лише асоціюється з Україною, а й символізує нескореність духу та боротьбу цивілізованих країн проти держави-терориста.

Тож нехай синьо-жовті барви і надалі надихають нас на відстоювання демократичних цінностей, свободи і незалежності нашої країни. Нехай незламна воля наших пращурів, міць і хоробрість сучасних українських воїнів загартовують і згуртовують нас для майбутньої перемоги. Слава Україні! Слава її Героям!

З повагою, селищний голова Іван Камінський та депутатський корпус Слобожанської селищної ради

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org