Новини

У Слобожанській громаді відбулося виїзне засідання адміністративної комісії

21.03.2024 15:53
148 Новини

20 березня відбулося перше виїзне засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Слобожанської селищної ради на базі Партизанського старостату. У заході під головуванням заступника селищного голови Сергія Борисова члени комісії розглянули питання, згідно з протоколами про адміністративні правопорушення, які вчинені мешканцями сіл Партизанське та Балівка.

Зокрема, комісією було розглянуто справу про продаж пива, алкогольних напоїв особі, яка не досягла 18-річного віку (ч. 2 ст. 156 КУпАП), та прийнято рішення про визнання продавчині с. Балівка винною у вчиненні адміністративного правопорушення. Накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 13600 грн.

Членами комісії також проведено профілактичну бесіду з неповнолітніми мешканцями села та їх батьками щодо запобігання в подальшому вживанню алкоголю.

За вчинення незначних адміністративних проступків, серед яких і розпиття алкогольних напоїв, в тому числі і пива, або поява в п’яному вигляді в громадському місці неповнолітні несуть відповідальність з 16 річного віку.

Також нагадуємо, що відповідно до ч. 2 ст. 156 КУпАП, до працівника підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування, якій здійснив продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння особі, яка не досягла 18-річного віку, застосовується штраф від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800,00-13600,00 грн.).

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org