Культура

В Олександрівці відбувся флешмоб, присвячений дню народження української поетеси Ліни Костенко

20.03.2024 16:44
173 Культура

19 березня в Олександрівці відбувся флешмоб з нагоди 94-ої річниці дня народження геніальної поетеси Ліни Костенко.

Ліна Василівна Костенко – видатна українська поетеса, письменниця, лауреатка багатьох престижних міжнародних літературних премій, людина неймовірного таланту, сталевої волі та гострого розуму. Провідними мотивами у творчості письменниці є рідна земля, історична пам’ять та духовність.

Її поезія стала знаковою для кількох поколінь українців, бо торкається найтонших струн душі людини, найглибших почувань.

Вона переконує нас: слова «незалежність» і «свобода» існують в мові не просто так. Поезія – про жінку, любов, красу рідної мови і України – це словесна зброя, яка надихає і окриляє. Ліна Костенко – совість нації, символ незламності та непокори, приклад мужності та стійкості. Це історія України, національна культура, інтелект, безкомпромісність, таїна людського буття, приклад шляхетного служіння літературі. Поетесу називають символом гідності і волелюбства незламного українського народу.

У Слобожанській громаді пройшли тематичні заходи до дня народження талановитої української поетеси. Зокрема творчий флешмоб в селі Олександівка – у виконанні старости села Вікторії Акімової та представників комунальних закладів – став креативним поетичним подарунком для усіх, хто цінує поетичне слово Ліни Костенко. Крилатою естафетою передавалося воно з вуст в уста – ритмічне, як барабанна дріб, і переконливе, як лезо загартованої у кривавім бою істини.

«Ми воїни. Не ледарі. Не лежні. І наше діло праведне й святе. Бо хто за що, а ми – за незалежність. Отож нам так і важко через те».

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org