Освіта

Масниця в «Дивосвіті» походжає, всіх дітей розвеселяє!

19.03.2024 16:46
243 Освіта

Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня. Адже Масниця (Масляний тиждень, Сирний тиждень) – це тиждень, що розділяє в календарі зиму й весну.

З метою закріплення та вшанування вивчених народних звичаїв та традицій в ЗДО «Дивосвіт» відсвяткували це смачне і веселе свято. Діти по вікових паралелях були запрошені до музичної зали, де була проведена розвага «Масницю зустрічаємо». Головним гостем свята була Масниця, яка завітала до садочку не з порожніми руками, а із забавами, іграми та загадками.

Хлопчики влаштували перегони на конях, щоб відлякати зиму та розбудити природу, натомість дівчатка весело співали в хороводі з Масницею під час музичної гри «Весняночка-Подоляночка». Та яка ж Масниця без млинців, вареників, оладків та пиріжків! За рецептом нашої гості  діти замісили тісто для млинців у веселому грі-таночку «Смачні млинці», проявивши свою старанність, уважність та працьовитість. Разом з вихователями діти закликали весну віршами-закличками, танцями та піснями-веснянками. А щоб розважити нашу гостю, діти старших груп зробили для Масниці поясок із ґудзиків і стрічок та зібрали власноруч намисто з бубликів.

Кульмінацією свята була гра «Стрічкова карусель» (довга палиця, прикрашена яскравими атласними стрічками), щоб вшанувати Сонечко, яке несе тепло, гріє і пробуджує нашу природу. Діти трималися за промінчики сонечка (стрічки) і ніби весело каталися на каруселі. 

Свято Масниці – це неймовірне дійство, яке кожному учаснику запам’ятається на весь рік. Діти були в захваті від свята і до груп пішли у піднесеному настрої та з подарунками від Масниці – повними тарілками млинців, вареників і пиріжків.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org