Культура

В Слобожанській територіальні громаді відзначили День українського добровольця

14.03.2024 10:16
238 Культура

Сьогодні, 14 березня, у Слобожанському на площі перед СЦКП урочисто вшанували подвиги українських добровольців. На заході були присутні: перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов, начальник Дніпровської районної адміністрації В’ячеслав Мамонов, заступниця начальника Дніпровської районної адміністрації Алла Біла, заступники селищного голови Слобожанської селищної ради, духовенство, працівники комунальних закладів, молодь та жителі громади.

Добровольці - це ті, хто стали солдатами, тому що того вимагав обов’язок – боронити рідну землю від ворога. Хтось в мирному житті був лікарем, хтось менеджером, кухарем, програмістом, хтось був студентом та обрав назавжди змінити життя ставши добровольцем. 

Дата Дня добровольця 14 березня обрана на честь подій 2014 року. Добровольці з самооборони Майдану прибули на військовий полігон у Нових Петрівцях. Із них сформували Перший добровольчий батальйон, який брав участь в АТО. 

Вшановуючи пам’ять українських добровольців, представники Слобожанської селищної ради, Дніпровської районної адміністрації та комунальних закладів громади поклали квіти до пам’ятного знаку захисникам та захисницям України.

Заходи до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні пройшли в усіх населених пунктах Слобожанської громади.

Україна нині переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. 

Нині добровольцем став увесь Український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра. Готовність кожного українця стати на захист рідної країни є запорукою майбутньої Перемоги.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org