Освіта

У Слобожанській початковій школі пройшов круглий стіл щодо організації освітнього процесу з інклюзивним навчанням

12.03.2024 15:51
204 Освіта

У Слобожанській початковій школі в 6 інклюзивних класах навчаються 11 здобувачів освіти з особливими освітніми потребами. Ними опікуються команди психолого-педагогічного супроводу, до складу яких входять : вчителі, які викладають предмети в цих класах, асистенти вчителів, логопед, дефектолог, психолог, інші фахівці, які здійснюють повсякденну роботу з дітьми. Питання постійного фахового зростання, оволодіння новими знаннями і уміннями є важливим аспектом в педагогічній роботі.

З метою продовження роботи по створенню оптимальних умов для навчання дітей з  особливими освітніми потребами усі фахівці команди психолого-педагогічного супроводу зібралися за круглим столом. Основною темою зустрічі стала роль вчителя в організації освітнього процесу з інклюзивним навчанням та робота асистент вчителя, як ключова ланка в сфері інклюзії закладів освіти.

На обговорення учасників круглого столу було винесене і питання тісної взаємодії педагогічної спільноти. Адже саме це - запорука  успішної організації  освітнього процесу з інклюзивним навчанням.

В процесі дискусії учасники поновили знання щодо нормативної бази, що регламентує роботу вчителя і асистента, їх функції, права та обов’язки. Під час  обговорень кожен намагався висловити свою точку зору, підкріплюючи її прикладами із власного досвіду роботи.

Наприкінці засідання учасниками було прийнято резолюцію, яка чітко регламентує обов’язки вчителів і асистентів вчителів задля успішної організації  освітнього процесу з інклюзивним навчанням.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org