Новини

Соціальна послуга догляд вдома

12.03.2024 14:47
241 Новини

Управління соціального захисту населення Слобожанської селищної ради (далі – Управління) роз’яснює, що Законом України “Про соціальні послуги” передбачено 18 базових послуг, які надаються вразливим групам населення що перебувають у складних життєвих обставинах та не можуть самостійно ії подолати.

Однією із базових послуг являється соціальна послуга “догляд вдома”, яка у громаді надається комунальним закладом “Центр надання соціальних послуг Слобожанської селищної ради”.

Основними заходами, що становлять зміст соціальної послуги є:

допомога у веденні домашнього господарства; допомога у самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, прийом ліків, годування тощо); допомога при пересуванні по квартирі; допомога в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами; навчання навичкам самообслуговування; допомога у забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними;

психологічна підтримка; надання інформації з питань соціального захисту населення;

допомога в отриманні безоплатної правової допомоги (у вигляді скерування, переадресації, супроводу до фахівця з такої допомоги); допомога в оформленні документів, внесення платежів.

Соціальна послуга надається за місцем проживання (вдома) отримувача соціальної послуги протягом робочого дня надавача соціальної послуги. Послуга може надаватись постійно (2-5 разів на тиждень), періодично (2-4 рази на місяць) або тимчасово (протягом визначеного у договорі періоду); екстрено (кризово).

Вказана послуга може надаватися: за рахунок бюджетних коштів; з установленням диференційованої плати залежно від доходу отримувача соціальної послуги; за рахунок отримувача соціальної послуги або третіх осіб.

Право на отримання даної послуги мають вразливі групи населення та/або які перебувають у складних життєвих обставинах, спричинених інвалідністю, віком, станом здоров’я тощо.

Для отримання зазначеної послуги заявником подається до Управління заява у письмовій формі, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, до якої додаються інші документи/копії, необхідні для прийняття рішення про надання соціальних послуг.

Під час подання заяви пред’являються: громадянином України – паспорт громадянина України/паспорт громадянина України для виїзду за кордон/тимчасове посвідчення громадянина України/е-паспорт громадянина України/е-паспорт громадянина України для виїзду за кордон/е- документ, посвідчення про взяття на облік бездомної особи за формою, затвердженою Мінсоцполітики; для іноземців та осіб без громадянства - довідка про звернення за захистом в Україні/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту/посвідчення біженця/паспортний документ іноземця та посвідка на тимчасове проживання або посвідка на постійне проживання; документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (картка платника податків), або дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, внесені до паспорта громадянина України; декларація про доходи та майновий стан осіб (крім осіб, яким соціальні послуги надаються незалежно від доходу) за формою, затвердженою Мінсоцполітики, яка заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї за квартал, який передує місяцю звернення.

Для отримання даної послуги необхідно звертатися до Управління або до старостатів за місцем проживання:

сел. Слобожанське, вул. Василя Сухомлинського, 54-Б, телефон (056) 719-91-53

с. Балівка, вул. Центральна, 47;

с. Партизанське, вул. Центральна, 7

с. Степове, вул. Миру, 14;

с. Олександрівка, вул. Центральна, 1.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org