Культура

У Слобожанській громаді пройшли тематичні заходи для дітей з нагоди 210-ї річниці з дня народження Т.Г. Шевченка

11.03.2024 16:36
277 Культура

9 березня 2024 року Україна відзначає 210 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – визначного поета, художника та мислителя. У його поезії – вільний дух, віра, нездоланне прагнення українців до справедливості. Тарас Шевченко вніс неоціненний вклад у духовну скарбницю людства. Без його імені не можна уявити нашу культуру та Україну. Його творчість невмируща, а слова пророчі й актуальні сьогодні, як ніколи.

З 5 по 11 березня в місцевих бібліотеках та будинках культури пройшли тематичні заходи, приурочені до дня народження поета. Шевченківський квест, книжкові виставки, літературно-мистецький вечір, поетичні читання і навіть вечірка до дня народження. Різні форми та ініціативи нагадували учасникам про життя та творчий шлях Тараса Григоровича Шевченка. Барвиста анімація, веселі та зворушливі історії переносили дітей у різні періоди життя поета. Інтерактивні завдання: знайти у віршах Кобзаря описи української природи, скласти пазли його картин, розмалювати графічні роботи Шевченка та намалювати ілюстрацію до вірша. В кінці заходів учасники отримали солодкі презенти та засвоїли невідомі факти про видатного українця.

Святкування дня народження Тараса Шевченка є не лише вшануванням його пам'яті, а й важливою частиною формування національної ідентичності та підтримки української культури серед молодого покоління. Це день, коли українська душа знову звертається до свого великого наставника, здійснюючи подорож в минуле, щоб знайти в ньому натхнення для майбутнього.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org