Культура

Делегація Слобожанської громади відвідала Коростенську громаду

07.03.2024 16:56
330 Культура

4 та 5 березня з робочим візитом делегація Слобожанської територіальної громади на чолі з начальником відділу культури, туризму, молоді, спорту та інформаційної політики Слобожанської селищної ради Юрієм Мельником завітала до Коростенської громади.

Хочемо зазначити, що 28 червня 2023 року з громадою Житомирської області було підписано Меморандум про співробітництво. На цей раз основною метою став обмін досвідом в галузі розвитку культури та культурних послуг, а також мистецтва та інформаційна політики.

Зустріли колег міський голова Володимир Москаленко, заступники міського голови Наталія Чижевська та Олександр Ясинецький, начальниця відділу культури і туризму Ольга Козаченко та начальниця відділу проєктного та інвестиційного менеджменту Аліна Семененко.

Під час чаювання міський голова Володимир Москаленко розповів гостям про історію міста Коростень, також ознайомив з економічним та соціальним життям громади. «Впевнений, Коростень обов’язково залишиться в вашому серці, відсьогодні і назавжди», – посміхаючись, зазначив очільник громади.

Перший день був творчо та музично насиченим, адже делегація відвідала Коростенський міський палац культури ім Т. Г. Шевченка, Коростенську міську школу мистецтв ім. А. Білошицького, культурні заклади сіл Бехи, Васьковичі та Михайлівка. Особливу увагу було приділено діяльності народних театральних колективів «Театр на Territory Древлян» та «АТГ «Креатив». Очільниці колективів поділилися своїми творчими надбаннями. Зокрема «Театр на Territory Древлян» отримав грант від Українського Культурного Фонду для втілення історичного проєкту – вистави «Із витоків древності». Бюджет вистави склав понад 385 тисяч гривень.

Також для гостей зі Слобожанщини було організовано мініконцерт за участі Коростенського народного муніципального оркестру духових інструментів під керівництвом Василя Чиколаєва. Музиканти та співаки зачаровували своїми голосами та показали всю велич народного оркестру.

Другий день розпочався у радіоефірі, представників Слобожанської громади вже чекали на КоростеньМЕДІА. Кожен з гостей зміг долучитися до спілкування в прямому ефірі, відчувши себе справжнім радіоведучим. Не оминули і спортивні досягнення. Делегація Слобожанської селищної ради відвідала cтадіон «Спартак», спортивні клуби «Факел» та «Вітязь».

Коростень славиться своєю древньою історією, адже у 2023 році місту виповнилось 1318 років. Гостям провели екскурсію історичними місцями міста, парком «Древлянський» та історичним комплексом «Скеля».

«Ми вдячні за такий щирий прийом. Ваш досвід є важливим для нас, а ваша історія та люди надихають», –  зазначив начальник відділу культури, туризму, молоді, спорту та інформаційної політики Слобожанської селищної ради Юрій Мельник.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org