Освіта

Stream-майстерня у Слобожанському ЗДО «Дивосвіт»

29.02.2024 13:23
202 Освіта

27 лютого у ЗДО «Дивосвіт» проведена вже третя STREAM-майстерня, яка зібрала у коло всіх педагогів закладу для здійснення подорожі Всесвітом у світ природничих наук  (за освітнім напрямом – SCIENCE). 

Потреба розширення кола здоров’язбережувальних технологій, технологій для розвитку нейропластичності мозку, сучасних освітніх технік на сьогодні дуже актуальна.
 
Педагоги Слобожанського «Дивосвіту» постійно підвищують свою фахову компетентність, адже впроваджують новий напрям освіти – STREAM. Так, рішенням педагогічної ради було створено «STREAM-майстерню» (куратор – вихователька Регіна ІВЧЕНКО).

Під час майстер-класів учасники поглибили свої знання у таких напрямах, як китайська народна медицина (практикували авторську оздоровчу казку «Дружні їжачки» для опрацювання самомасажу-просткування), японська радіо-гімнастика (Radio Taiso), Bal-A-Vis-X (Balance-Auditory-Vision-eXercises) Біла Хуберта. Також педагоги ознайомилися з японською філософією «Ікіґай та Ічіго-ічіє», яка дає пізнання людям про цінність часу, миті, зустрічі та можливості. Вихователька Анастасія ЛАХТЮК представила авторські відеорепортажі групи «Мрійники» з впровадження традиційних оздоровчих зустрічей, хвилинок-розвантажень тощо. Вихователька-логопед Яна КІШКІНА презентувала основи впровадження роботи з кінезіологічними м’ячиками та мішечками, синергію здоров’язбережувальних та освітніх технологій. 

Сучасна освіта має бути спрямована не на подачу дітям окремих знань з різних галузей, а на їх інтеграцію. Саме за цієї умови у дошкільників формується цілісна картина світу, здатність застосовувати набуті знання та вміння у різних життєвих ситуаціях. Педагоги  ЗДО «Дивосвіт» розвивають здібності дітей в тісному взаємозв’язку – це головна мета роботи «STREAM-майстерні». 

Функціонування такої майстерні підвищує фахову компетентність педагогів ЗДО, згуртовує та позитивно впливає на психологічний стан і ментальне здоров’я.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org