Охорона здоров’я

Проведення ендопротезування великих суглобів мешканцям Слобожанської селищної територіальної громади за рахунок коштів бюджету громади у 2024 році

23.02.2024 08:25
271 Охорона здоров’я

Багато травм кінцівок і захворювання суглобів викликають серйозні порушення в роботі опорно-рухового апарату, що виражаються в обмеженні рухової активності, аж до повної дисфункції суглоба. Швидко усунути больовий синдром або істотно зменшити інтенсивність нападів болю, відновити рухові функції, повернути працездатність, підвищити якість життя дозволяє ендопротезування відповідних суглобів.

З 2021 році у Слобожанській громаді, в рамках «Програми розвитку охорони здоров’я Слобожанської селищної територіальної громади на 2020-2025 роки», Комплексної Програми соціального захисту населення Слобожанської селищної територіальної громади на 2021-2025 роки, запроваджена ініціатива, яка направлена на поліпшення стану здоров’я громадян, зокрема проведення ендопротезування великих суглобів, яке повністю або частково оплачується за рахунок коштів бюджету громади.

Ендопротезування проводиться комунальним підприємством «Слобожанська центральна лікарня» Слобожанської селищної ради  громадянам, які не забезпечені ендопротезами за кошти державного та/або обласного бюджетів.

Ендопротезування великих суглобів проводиться одній людині у сумі вартості одного комплекту для ендопротезування великого суглобу на рік, але не більше ніж 50 тисяч гривень.

У разі виявлення бажання встановлення ендопротезу вартістю понад встановлений обсяг, доплата різниці у вартості послуг здійснюється за рахунок власних коштів.

Цією програмою зможуть скористатися громадяни, які зареєстровані та проживають на території Слобожанської громади, у тому числі внутрішньо-переміщені, працюють або працювали на підприємствах, в установах та закладах, засновником яких є Слобожанська селищна рада, є особами з інвалідністю або особами, яким інвалідність не встановлена, але вони мають високий ступінь обмеження життєдіяльності та відповідні медичні показання для протезування.

Для проведення ендопротезування великих суглобів за рахунок коштів бюджету громади необхідно подати до комунального підприємства «Слобожанська центральна лікарня» наступні документи:

- заяву за встановленою формою про взяття на чергу для проведення ендопротезування;

- копію паспорта або ID-картки з витягом з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання або довідку з місця роботи із зазначенням стажу роботи на відповідному підприємстві, в установі та закладі, засновником яких є Слобожанська селищна рада;

- копію довідки про присвоєння реєстраційного ідентифікаційного номера облікової картки платника;

- документи, підтверджуючі пільгові статус/категорію особи (посвідчення, довідка), за наявності;

- копію виписки з акту огляду медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), для осіб з інвалідністю;

- акт обстеження матеріально-побутових умов щодо підтвердження факту проживання особи, складений за його місцем проживання фахівцями соціальної роботи комунального закладу “Центр надання соціальних послуг” Слобожанської селищної ради (для громадян, які проживають на території громади);

- документ про медичні показання для проведення ендопротезування;

- довідку про факт не перебування на обліку в інших медичних закладах для забезпечення ендопротезуванням за кошти державного та/або обласного бюджетів, видану сімейним лікарем.

З питань проведення ендопротезування прохання звертатися до завідувача відділення ортопедії та травматології КП «СЦЛ» ССР Лупенка Валентина Володимировича за телефоном  099-79-12-896 (у робочий час).

У бюджеті Слобожанської селищної територіальної громади на 2024 рік на ендопротезування великих суглобів для мешканців громади передбачені кошти у сумі 300 тисяч гривень.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org