Культура

У Слобожанській територіальній громаді відзначили День пам’яті Героїв Небесної Сотні

20.02.2024 10:57
298 Культура

Сьогодні, 20 лютого, у Слобожанському на площі перед СЦКП урочисто вшанували Героїв Небесної Сотні. На заході були присутні: перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов, духовенство, працівники комунальних закладів, молодь та жителі громади.

Небесна Сотня – це перші герої російсько-української війни початку ХХІ століття, які посіли своє гідне місце в історії багатовікової визвольної боротьби нашого народу. Повномасштабна агресія росії проти України перетворила Батьківщину на своєрідний Майдан з його базовими принципами самоорганізації, консолідації та взаємодопомоги.

З 2015-го щороку 20 лютого українці вшановують національну відвагу та силу духу громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави. Згадаймо разом: з 18 по 20 лютого 2014 року на Майдані відбулися масові розстріли протестувальників під час Революції Гідності. Саме 20 лютого загинуло найбільше учасників протестів. Їх разом з іншими загиблими назвали Героями Небесної Сотні.  Це люди різних національностей, віросповідання, освіти, віку. Серед них – громадяни України, Білорусі та Грузії.

Пам’ять про подвиг Небесної Сотні вшановується під гаслом «Вдячні за свободу!» Адже свободу неможливо забрати, українське суспільство продовжує захищати незалежність України.

Під час проведення заходу протоієрей Сергій Крамаренко, настоятель храму Святої великомучениці Варвари, провів молитву за загиблими героями.

Вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні, представники Слобожанської селищної ради та комунальних закладів громади поклали квіти до пам’ятного знаку захисникам та захисницям України.

Заходи до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні пройшли в усіх населених пунктах Слобожанської громади.

Війна змусила нас активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, які задекларував Майдан. Віримо: переможний дух свободи, цінності українців, які загартовувалися на Майдані,  приведуть нас до Перемоги. Вистояли на Майдані – переможемо у війні! Слава Україні!

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org