Освіта

До Слобожанської територіальної громади завітали освітяни Троїцької громади для обміну досвідом

19.02.2024 14:29
367 Освіта

16 лютого з робочим візитом до Слобожанської громади завітали начальник та заступник відділу освіти, директори та вчителі навчальних закладів Троїцької територіальної громади. Гості прибули з ініціативою отримати досвід та практичні рекомендації щодо створення класів безпеки у громаді.

На робочій зустрічі також були присутні: заступниця селищного голови Олена Вергейчик та заступник начальника гуманітарного відділу Віктор Візир. Основною метою заходу стало ознайомлення освітян Троїцької громади з досвідом Слобожанської громади щодо створення класів безпеки. Нагадаємо, що головною метою даних класів є навчання школярів основам безпечної поведінки та діям в умовах виникнення ймовірних надзвичайних ситуацій.

Станом на лютий поточного року в громаді діє 6 класів безпеки, перший з яких відкрито на базі Слобожанського ліцею. Саме на прикладі Слобожанської початкової школи та Слобожанського ліцею були наочно продемонстровані класи безпеки, облаштовані усім необхідним за вимогами проєкту, та загальна система безпекового середовища освітнього простору. Віктор Візир ознайомив учасників заходу із законодавчою та нормативною базою, із алгоритмом дій щодо визначення пріоритетних завдань при створенні та функціонуванні класів безпеки, із джерелами фінансування та вимогами до їх облаштування. Пояснив механізм планування роботи та залучення, окрім суб'єктів взаємодії, неурядових організацій для професійного викладання курсу сесій з відповідної тематики. Було також зазначено, що до створення класів та їх подальшого функціонування залучаються педагогічні працівники, фахівці ДСНС та Нацполіції, медичні працівники, учасники бойових дій, фахівці із мінної безпеки тощо. На зустрічі також були присутні представники міжнародної гуманітарної організації «Handicap International». Вони розповіли про основи мінної безпеки, зокрема про ризики, пов'язані з вибухонебезпечними предметами.

Далі всі учасники заходу ознайомилися з протирадіаційним укриттям, яке знаходиться на території ліцею та дізналися про організацію освітнього процесу під час сигналу повітряної тривоги.

Слобожанська громада стала однією з перших в Україні, яка взяла участь у проєкті зі створення безпеки освітнього середовища. Зараз Слобожанська громада радо ділиться своїм досвідом. Адже успішний розвиток громад у будь-якій сфері також можливий  завдяки нашим спільним зусиллям та проактивності.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org