Інвестиції

Спеціалісти Слобожанської громади взяли участь у форумі-практикумі «ВІДБУДОВА В ДІЇ 2.0»

15.02.2024 16:08
258 Інвестиції

Вчора, 14 лютого 2024 року, розпочала свою роботу Міжнародна будівельна Виставка KyivBuild Ukraine, яка проходить в м. Київ протягом трьох днів 14-16 лютого 2024 року.

Слобожанська селищна рада у складі начальника відділу з питань економічного розвитку та інвестицій і заступника відділу з питань будівництва, містобудування, архітектури та містобудівного кадастру долучилися до Форуму – практикуму «ВІДБУДОВА В ДІЇ 2.0». Під час якого були представлені державні та міжнародні програми відбудови та розвитку постраждалих територій.

Основними темами форуму стали:

• Державно-приватне партнерство як інструмент підвищення фінансової спроможності громад;

• Стандартизація у будівництві: проблеми та виклики;

• Інструменти місцевого економічного розвитку громад;

• Міжнародна допомога, спрямована на відбудову громад України: програми економічного розвитку;

• Фонди та інвестиційні програми для громад України.

Актуальні питання розкрила презентації діючих державних програм, спрямованих на повернення житла людям – «єОселя», «Віднови ДІМ» та «Енергодім». Не менш цікавим була і презентація майбутніх програм, спрямованих на повернення житла: оренда з правом викупу, соціальна оренда.

Під час форуму своїм досвідом відбудови поділилися Харківська, Житомирська, Дергачівська, Вінницька, Ірпінська, Бородянська, Чкаловська, Криворізька, Теофіпольська, Кам'янець-Подільська та Звягельська громади.

Цікавими темами заходу стали практики впровадження інструментів економічного відновлення та розвитку громад. Їх розкрили досвідчені спікери - виконавчий директор Луганського РВ Асоціації міст України Наталія Бойко. Про залучення позабюджетного фінансування на проєкти відновлення, можливості та інструменти програм міжнародної технічної допомоги доступної для громад розповіла керівниця проєктного офісу Всеукраїнської асоціації ОТГ, директорка міжнародної консалтінгової компанії «BOOSTERS CONSULTING GROUP» Тетяна Нехайчук.

Приємною несподіванкою стала зустріч з одним із спікерів заходу, Віталієм Юрківом. Експертом з місцевого економічного розвитку програми USAID/DOBRE, за експертної підтримки якого наша громада реалізовувала проєкти плану місцевого економічного розвитку 2018-2020 роках. Під час заходу погодили майбутню зустріч задля обговорення нових проєктних ідей.

Познайомилися ближче з експерткою Cities 4 Cities | United 4 Ukraine, координаторкою Lviv Urban Forum, Марічкою Закалюжною, яка відкрила тему – «Що можуть зробити громади для якісного відновлення вже сьогодні і до чого тут міжнародне партнерство?». Домовилися про подальшу співпрацю та отримали запрошення на захід LVIV URBAN FORUM TAKING RESPONSIBILITY 27-29 червня 2024, який пройде у Львові.

Загалом, у Форумі приймають участь більше 400 представників різних організацій: державні установи, більше 100 громад України, фінансові установи та міжнародні фонди, представники галузевих асоціацій та бізнесу, представники будівельної галузі та інші.

Проведення та участь в подібних заходах є актуальними, адже після нашої перемоги буде багато викликів та важкої праці у всіх громад країни, для найскорішої відбудови України.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org