Новини

Чому важливі своєчасна санітарна обрізка і омолодження зелених насаджень?

14.02.2024 10:32
269 Новини

Догляд за зеленими насадженнями – це комплекс заходів, спрямований на видалення хворих, пошкоджених, сухих та аварійних гілок дерев та кущів, формування крони, омолодження. Їх проведення має ряд важливих переваг:

  • Зменшує ризик падіння гілок, що може призвести до травмування людей та пошкодження майна.
  • Попереджає поширення хвороб та шкідників, які можуть вражати здорові рослини.
  • Стимулює ріст нових пагонів та покращує загальний стан дерев та кущів.

Своєчасна санітарна обрізка, омолодження – це запорука здоров'я, краси та безпеки зелених насаджень. Її рекомендується проводити щороку, в осінньо-зимовий період, коли дерева та кущі перебувають у стані спокою.

Увага! Відповідно до Правил благоустрою території Слобожанської територіальної громади охорона, утримання та відновлення зелених насаджень, а також видалення дерев, які виросли самосівом, здійснюються за рахунок коштів балансоутримувачів. А на земельних ділянках, переданих у власність, – за рахунок коштів їх власників або користувачів.

Рекомендуємо кожному підприємству та користувачу земельних ділянок найближчим часом провести обстеження та виконати необхідні заходи.

У рамках планових заходів з благоустрою та озеленення території громад, протягом лютого 2024 року буде проведено омолодження та санітарну обрізку зелених насаджень в місцях загального користування.

Під час проведення можливі тимчасові обмеження руху пішоходів та транспорту.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org