Головні новини

У Слобожанському відбулася робоча зустріч членів «Асоціації об’єднаних територіальних громад»

01.02.2024 19:00
541 Головні новини

1 лютого у СК «Слобожанський» відбулася робоча зустріч голів громад Дніпропетровської області, що є членами Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування – «Асоціації об’єднаних територіальних громад». У заході взяли участь: голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук; селищний голова Слобожанської селищної ради Іван Камінський; очільники громад – члени Всеукраїнської Асоціації ОТГ; директорка Дніпропетровського інвестиційного агентства ДОР Валентина Затишняк; заступник начальника управління з мікро-, малого та середнього бізнесу Філії Дніпропетровське обласне управління АТ «Ощадбанк» Сергій Синчак; начальниця відділу ювенальної превенції УПД ГУНП у Дніпропетровській області, майор поліції Вікторія Гаркач.

У вітальному слові Микола Лукашук наголосив, що територіальні громади мають стати незалежними і фінансово спроможними. Сьогодні виклики часу для громад є величезними, бо вимагають від голів громад та органів місцевого самоврядування – лідерів громадської думки – підвищених обсягів робіт і підвищеної відповідальності. Як підкреслив голова Дніпропетровської обласної ради, «треба усвідомлювати, що Дніпропетровщина сьогодні – демографічний гігант, кожен десятий житель України – з Дніпропетровщини. Саме у цьому регіоні багато  внутрішньо переміщених осіб, бо тут є робота, є освіта для дітей, потужна медицина. Важливо зберегти людські ресурси, фахівців. Є нагальна потреба в цікавих інвестиційних проєктах: саме це – основний чинник розвитку та життєстійкості громад».

Директорка Дніпропетровського інвестиційного агентства ДОР Валентина Затишняк у ході презентації висвітлила аспекти та можливості залучення інвестицій і успішної партнерської взаємодії. Під час робочої зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю між КЗ «Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство Дніпропетровської обласної ради» та Дніпропетровським регіональним відділенням ВА «Асоціація об’єднаних територіальних громад».

Про проєкт міжнародної технічної допомоги, програми кредитування різних видів бізнесу від Ощадбанку та грантові програми уряду як інструмент співпраці з органами місцевого самоврядування доповів заступник начальника управління з мікро-, малого та середнього бізнесу Філії Дніпропетровське обласне управління АТ «Ощадбанк» Сергій Синчак.

Перед присутніми також виступила начальниця відділу ювенальної превенції УПД ГУНП у Дніпропетровській області Вікторія Гаркач, докладно розповівши про проєкт «Служба освітньої безпеки», що охоплює у пілотному режимі міста Дніпро, Синельникове, Кам’янське, Павлоград та Кривий Ріг.

Робоча зустріч завершилася жвавим обміном думками та пропозиціями  між учасниками заходу.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org