Культура

У Слобожанському центрі культурних послуг відбувся гала-концерт VI фестивалю-конкурсу «Різдвяна Зірка в Слобожанському»

29.01.2024 15:51
303 Культура

Днями у Слобожанському центрі культурних послуг відбувся багатожанровий  гала-концерт VI фестивалю-конкурсу «Різдвяна Зірка в Слобожанському». На святковому заході були присутні: селищний голова Слобожанської селищної ради Іван Камінський; виконуючий обов'язки начальника Дніпровської районної військової адміністрації В'ячеслав Мамонов; начальник Дніпровського РТЦК та СП Олександр Вольніков; селищний голова Царичанської селищної ради Геннадій Сумський; секретар Слобожанської селищної ради (виконкому) Людмила Лагода; перший заступник Слобожанського селищного голови Ігор Шаповалов; заступники селищного голови; протоієрей, настоятель парафії Святої Великомучениці Варвари Сергій Крамаренко; представники депутатського корпусу; члени виконавчого комітету; представники комунальних закладів та підприємств; жителі та гості Слобожанської громади.

Фестиваль вийшов далеко за межі Дніпропетровщини. Ідею гала-концерту в режимі онлайн підтримали колеги-артисти з Києва. З-поміж яких – діячі театру, кіно, телебачення, хореографи, музиканти…

Цьогоріч Різдвяну казку на сцені створювали артисти та творчі колективи не тільки Слобожанської громади,  але й народний аматорський хор «Васильки» села Олександрівка, виконавці з Широківської (Запорізька область), Авангардівської (Одеська область), Петриківської та Царичанської громад, а також виконавці з місто Дніпро – колектив «Благовіст». До свята творчо долучилися у форматі онлайн і закордонні партнери з муніципалітетів Латвії та Литви.

Щира вдячність Збройним Силам України, за те, що є можливість організовувати подібні заходи, задля збереження культурних та творчих надбань українського народу, підтримки талановитих виконавців з різних куточків України та з-за кордону.

У 2019 році на сцені Центру культурних послуг відбулося урочисте відкриття першого фестивалю «Різдвяна Зірка в Слобожанському». Тоді талановиті артисти з понад 15-ти громад України завітали до Слобожанської громади. Цьогоріч фестиваль відбувся в онлайн форматі з ютуб голосуванням, на якому учасники збирали вподобайки.

За результатом глядацьких вподобань КУБКИ ФЕСТИВАЛЮ отримали наступні учасники, виступи яких відповідають тематиці та вимогам фестивалю:

Марина Тільна («Народивсь Ісус маленький…»), Кіра Місюренко («Колядуй, Україно»), ансамбль народної пісні «КУПАВА».

В рамках гала-концерту на глядачів чекали найкращі виступи артистів та запрошених гостей. 16 яскравих номерів програми свята під світлом Різдвяної Зірки, що казково-таємничо спалахнула на Слобожанській сцені, ніби утворили творче сузір’я, спогад про яке надовго закарбується в пам’яті глядачів.  

Свято завершилося урочистою церемонією нагородження талантів мистецького дійства. І наостанок, як завершальний акорд події, прозвучала пісня, присвячена фестивалю-конкурсу «Різдвяна зірка в Слобожанському», на слова творчої групи Центру культурних послуг. Тепло сприйнята глядачами, пісня має всі шанси стати візитівкою, що відтепер мелодійно звучатиме щороку для цієї сценічної події.

Маємо надію, що наступного року VII фестиваль відбудеться під мирним небом. Нехай на творчому небосхилі рідної Слобожанської громади і надалі казково спалахує зимова Різдвяна Зірка, запалюються нові зірки та сузір’я.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org