Культура

У Партизанській бібліотеці відзначили День пам'яті жертв Голокосту

29.01.2024 08:35
170 Культура

У селі Партизанське на базі місцевої бібліотеки у суботу, 27 січня, відзначили Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Ця дата відзначається в цей день у всьому світі через резолюцію Генеральної асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року. Саме в цей день у 1945 році війська 1-го Українського фронту звільнили один з найбільших нацистських таборів смерті – Освенцим (Аушвіц – Біркенау).

Дізнавшись про жах Освенциму світ здригнувся. Через нього пройшли, як свідчать документи Нюрнберзького трибуналу 2,5 мільйона людей, 90 відсотків з яких були євреями. Усього у фашистських таборах смерті було знищено шість мільйонів євреїв та мільйони людей інших національностей.

Наша країна приєдналася до відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у 2012 році.
До цього пам’ятного дня в бібліотеці Партизанського відбулась виставка пам’яті «Свіча Голокосту не згасне», на якій представили книги, в яких опубліковано свідчення очевидців тих подій. Це проникливі і сповнені болю спогади людей , які пережили знущання, пограбування, експлуатацію та дивом уціліли. Про унікальні та незабутні історії боротьби за життя розповідають автори книг, які, до речі, були подаровані бібліотеці юною мешканкою села Євою Давидовою.

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org