Культура

У Слобожанському з 19 по 22 січня відбулася низка масових заходів, приурочених до Дня Соборності України

22.01.2024 17:31
313 Культура

Сьогодні, 22 січня, у Слобожанському на площі перед Центром надання культурних послуг відбувся урочистий захід до Дня Соборності України. На ньому були присутні: виконуючий  обов'язки начальника Дніпровської районної військової адміністрації В'ячеслав Мамонов, перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов та заступники селищного голови, представники Дніпровської районної військової адміністрації, духовенство, працівники комунальних закладів, молодь та  жителі громади.

Щороку в цей день відзначаємо дві рівнозначні за вагомістю події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки та Акт Злуки українських земель. Століттями розірваний український народ визволився з неволі і возз’єднався на своїй землі в єдиній українській державі. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Під час проведення заходу протоієрей Сергій Крамаренко провів молитву за Україну та борців за її свободу. З нагоди Дня Соборності та на знак вшанування загиблих від рук російських окупантів до пам’ятного знаку захисникам та захисницям України було покладено квіти.

А у суботу, 20 січня, у Слобожанському відбулися концерт, що підготувала Слобожанська мистецька школа, та спортивно-мистецький захід, приурочені до Дня Соборності України.

Учасниками спортивних та інтелектуальних змагань стали команди-представники з усієї Слобожанської громади: селище Слобожанське, с. Степове, с. Олександрівка, с. Партизанське, с. Балівка.

Поважними гостями на заході були: виконуючий обов'язки начальника військової адміністрації Дніпровського району В'ячеслав Мамонов, перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов, начальник відділу культури, туризму, молоді, спорту та інформаційної політики Юрій Мельник,  директор ДЮСШ Слобожанської селищної ради Володимир Дейнеко, т. в.о. директора КЗ «ССЦФНЗ «Спорт для всіх» Анатолій Нечіпорук, т.в.о. директора МЦ «Смарт» Василь Різун, т.в.о. директора КЗ «Слобожанський центр культурних послуг» Лілія Коцарь, директор КЗ «Слобожанська мистецька школа» Оксана Маркіна.

Спортивні змагання відбувались за наступними напрямками:

Настільний теніс – суддя Олексій Горбуненко

Армрестлінг – суддя Андрій Мазур

Дартс – суддя Марина Герун

Волейбол – суддя Валентин Щербатюк

Шашки – суддя Микола Петюренко.

Паралельно у Слобожанському центрі культурних послуг відбулася патріотична-інтелектуальна гра брейн-ринг «Вільна! Незламна! Соборна!». Також на гостей чекали творчі подарунки від КЗ «Слобожанська мистецька школа», знайомство з цікавим екологічним проєктом, що презентував молодіжний центр «СМАРТ», та проведення майстер-класу з цього напрямку.

Після завершення всіх випробувань відбулося нагородження команд. За загальними результатами головний Кубок заходу виборола команда селища  Слобожанське.

 

Місця розподілились наступним чином:

 Змагання з настільного тенісу:

V місце - команда с. Степове

IV місце - команда с. Партизанське

III місце - команда с. Олександрівка

II місце - команда с. Балівка

I місце - команда селища Слобожанське

 

Змагання з дартсу:

V місце - команда с. Степове

IV місце - команда с. Балівка

III місце - команда селища Слобожанське

II місце - команда с. Партизанське

I місце - команда с. Олександрівка

 

Змагання з армрестлінгу:

V місце - команда с. Балівка

IV місце - команда с. Олександрівка

III місце - команда с. Партизанське

II місце - команда селища Слобожанське

I місце - команда с. Степове

 

Змагання з шашок:

V місце - команда с. Олександрівка

IV місце - команда с. Партизанське

III місце - команда с. Степове

II місце - команда с. Балівка

I місце - команда селища Слобожанське

 

Змагання з волейболу:

V місце - команда с. Балівка

IV місце - команда с. Степове

III місце - команда с. Партизанське

II місце - команда с. Олександрівка

I місце - команда селища Слобожанське

 

 Брейн-ринг від СЦКП «Єдина! Незалежна! Соборна!»:

V місце - команда с. Партизанське

IV місце - команда с. Олександрівка

III місце - команда с. Балівка

II місце - команда селища Слобожанське

I місце - команда с. Степове

 

 Екологічний брейн-ринг від  МЦ «СМАРТ»:

V місце - команда с. Балівка

IV місце - команда с. Степове

III місце - команда с. Партизанське

II місце - команда с. Олександрівка

I місце - команда селища Слобожанське.

А днями раніше, 19 січня, у спортивному комплексі «Слобожанський» відбувся спортивний турнір серед юніорських команд (2010-2011 роки народження) з волейболу, приурочений до Дня Соборності. Відкриття турніру відвідали перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов, начальник відділу культури, туризму, молоді, спорту та інформаційної політики Юрій Мельник та директор КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа» Слобожанської селищної ради Володимир Дейнеко.

У спортивному залі комплексу команди були представлені наступними колективами:

•  Дитячо-юнацька спортивна школа «Темп» з міста Тернівка, на чолі з тренером Володимиром Рештою

•  Дитячо-юнацька спортивна школа з селища Межове, на чолі з тренером Галиною Карімовою

•  Комунального закладу «Спорт для всіх» міста Підгородне, на чолі з тренером Віктором Діденком

•  Дитячо-юнацька спортивна школа селища Слобожанське, на чолі з тренером Святославом Дубовиченком.

Змагання відбувались за олімпійською системою. У першій парі перемогу над учасниками з Підгородного здобула команда ДЮСШ селища Слобожанське. Серед другої півфінальної пари сильнішою виявилась команда ДЮСШ «Темп».

У фінальній зустрічі золоті нагороди розіграли між собою команди ДЮСШ з селища Слобожанське та ДЮСШ «Темп» з міста Тернівка. У підсумку двобою на паркеті спортивного комплексу перемогу у турнірі здобула команда Дитячо-юнацької спортивної школи Слобожанської селищної ради.

Друге місце посіли спортсмени з ДЮСШ «Темп» Тернівської міської ради, третє місце за підсумками зустрічей посіла команда ДЮСШ з селища Межове. Почесний кубок за участь у турнірі отримали представники КЗ «Спорт для всіх» Підгородненської міської ради.

За підсумками змагань було визначено кращих гравців:

-  Аліна Волошилова (ДЮСШ Слобожанської селищної ради)

-  Анастасія Кудла (ДЮСШ «Темп» Тернівської міської ради)

-  Мілана Васічкіна (ДЮСШ Межівської селищної ради)

- Вероніка Беліч (КЗ «Спорт для всіх» Підгородненської міської ради).

Переможці турніру отримали кубок та медалі. Всіх юних спортсменів, що брали участь у турнірі, нагородили солодкими подарунками.

Того ж дня, 19 січня, у Слобожанській бібліотеці теж відбувся тематичний захід до Дня Соборності. На ньому були присутні: перший заступник селищного голови Ігор Шаповалов, представники відділу культури, туризму, молоді, спорту та інформаційної політики селищної ради і жителі громади.

Запрошені гості дізналися багато цікавих фактів з історії України та етапів її духовної консолідації, переглянули документальний фільм «Злука. День Соборності України» та мали можливість обговорити у дружньому колі моменти, що їх вразили та особливо закарбувалися у пам’яті. Перед гостями виступили юні учениці КЗ «Слобожанська мистецька школа», вокалістки Кіра Місюренко та Поліна Кулапіна (викладачка Тетяна Пермякова).

Жителі громади взяли участь у невеличкій вікторині до Дня Соборності України від інформаційного вісника «Слобожанський вісник» у рамках проєкту «Знай та люби рідну громаду». Цікаво, що у Слобожанському є вулиця під назвою «Соборна», а в усіх населених пунктах громади, окрім Василівки, яка входить до Олександрівського старостинського округу, існує вулиця Українська.

Більше фотографій за посиланням 

Дивитися всі новини
Cайт
працює в
тестовому режимі,
зауваження направляйте
на пошту info@bissoft.org